Electronic Arts, App Store'da yılın en iyileri arasında seçilen Apex Legends Mobile oyununu ilk yılında kapatıyor

Apex Legends'ın mobil versiyonundan beklediği başarıyı bulamayan Electronic Arts, Apex Legends Mobile oyununun sonlandırılacağını duyurdu.
Electronic Arts, App Store'da yılın en iyileri arasında seçilen Apex Legends Mobile oyununu ilk yılında kapatıyor

Oyun dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Electronic Arts'ın Battle Royale oyunu olan Apex Legends'ı ilk olarak 2019 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz 4 yıl içinde büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Apex Legends, hala en çok oynanan Battle Royale oyunlar arasında yer alıyor.

Oyununun popülerliğini mobil dünyaya da taşımak isteyen Electronic Arts, oyunun mobil versiyonu olan Apex Legends Mobile'ı ise geçtiğimiz yılın Mayıs ayında oyuncuların beğenisine sundu. Oyunun mobil versiyonundan beklediği başarıyı bulamayan Electronic Arts, Apex Legends Mobile oyununun sonlandırılacağını duyurdu.

Electronic Arts tarafından aktarılan bilgilere göre Apex Legends Mobile, 1 Mayıs 2023 tarihinde tamamen kapatılacak. Konu ile ilgili bir açıklama da paylaşan Electronic Arts, Apex Legends Mobile'ın kapatılma kararının oyunun geliştiricileri ile ortak bir şekilde alındığını aktardı.

Hatırlatmak gerekirse Apex Legends Mobile oyunu, Respawn ve Lightspeed & Quantum Studios tarafından geliştirildi. Paylaşılan bilgilere göre Apex Legends Mobile oyununun sonlandırılmasının ana nedeni ise içerikler için istenen kalitenin yakalanamamış olması.

Apex Legends Mobile oyunun kapatılacağının açıklanması ile birlikte oyun içinde yer alan eşya mağazası da tamamen kapatıldı. Kısacası şu an gerçek para ile birlikte oyun içinde eşya alınamıyor. Electronic Arts'ın bugüne kadar gerçek parayla satın alınan oyun içi eşyalar için bir geri ödeme sunmayacağını da ayrıca paylaşalım. 

Electronic Arts'ın geri ödeme sunmamasının nedeni ise EA kullanıcı sözleşmesi çerçevesinde kabul edilen şartlar. Benzer durumlardaki mobil oyunların kullanıcılarına geri ödeme sunduğunu geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez görmüştük.

App Store'un 2022 yılı için en iyilerini belirlediğini geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Yılın iPhone oyunu Electronic Arts'tan Apex Legends Mobile olmuştu. App Store için yılın en iyi iPhone oyunu konumunda yer alan Apex Legends Mobile'ın yolculuğu, beklenenden kısa sürdü.

Battlefield markasının da sahibi olan Electronic Arts, 2021 yılının Nisan ayında Battlefield'ın mobil oyununu geliştirdiğini de duyurmuştu. Bugün açıklanan bilgilere göre Electronic Arts, Battlefield mobil oyununun geliştirilme sürecini de durdurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.