Akıllı telefon üreticisi Fairphone, 53 milyon dolar yatırım aldı

Fairphone tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 53 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 53 milyon dolarlık yeni yatırım, Fairphone'un sürdürülebilir teknolojik ürünler geliştirmesi için kullanılacak. 
Akıllı telefon üreticisi Fairphone, 53 milyon dolar yatırım aldı

İlk olarak 2010 yılında karşımıza çıkan Hollanda merkezli bir akıllı telefon üreticisi olan Fairphone, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Fairphone tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 53 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 53 milyon dolarlık yeni yatırım, Fairphone'un sürdürülebilir teknolojik ürünler geliştirmesi için kullanılacak. 

Fairphone'un 53 milyon dolarlık yatırımı, yeni yatırımcılar konumunda yer alan Invest-NL, ABN AMRO Sustainable Impact Fonu ve girişimin eski yatırımcılarından Quadia'nın Regenero Impact fonunun ortak liderliğinde gerçekleşti. Fairphone'un eski yatırımcıları arasında yer alan DALHAP, DOEN Participaties ve PDENH şirketleri de yatırım turuna katıldı.

Alınan 53 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Fairphone girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 93 milyon doları aştığını da ekleyelim. 2010 yılında Bas van Abel ve Miguel Ballester tarafından Amsterdam'da kurulan Fairphone, odağına akıllı telefonları alan bir girişim.

Akıllı telefonların yanı sıra kılıf ve tamamen kablosuz kulaklıklar gibi ürünler de geliştiren Fairphone, en son Fairphone 4 modeli ile karşımıza çıkmıştı. Odağına sürdürülebilirlik ve geri dönüştürülmüş malzemeleri alan Fairphone, yeni akıllı telefon ve kulaklıklar üzerinde de çalışıyor.

Fairphone tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yeni yatırımın bir kısmı şirketin borçlarını kapatmak için de kullanılacak. Fairphone CFO'su Noud Tillemans'ın aktardığı verilere göre şirket, 2022 yılı içinde toplamda 120 bin ürün satışı gerçekleştirdi. Karşılaştırmak gerekirse Fairphone'un 2021 yılında 88 bin, 2018 yılında ise 23 bin adet ürün sattığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.