Apple, geliştiricilerin Siri ile konuşarak AR uygulaması üretmesini sağlayacak

Apple, geliştiricilerin Siri ile konuşarak AR uygulaması üretmesini sağlayacak. Bu üretilen uygulamaların App Store kullanıcılarına buluşacak nitelikte olacağını da ekleyelim. 
Apple, geliştiricilerin Siri ile konuşarak AR uygulaması üretmesini sağlayacak

Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü ile ilgili planlarını rafa kaldırdığını ve gözlüğün geliştirme sürecini tamamen durdurduğunu size aktarmıştık. Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün geliştirme faaliyetlerinin durdurmasının ana nedeni ise teknik zorluklar olarak öne çıkmaktaydı. Şirket, karma gerçeklik gözlüğüne odaklanırken, bu kapsamda yeni özelliklerle karşımıza çıkmayı ihmal etmiyor. 

The Information'ın haberine göre Apple, geliştiricilerin Siri ile konuşarak AR uygulaması üretmesini sağlayacak. Bu üretilen uygulamaların App Store kullanıcılarına buluşacak nitelikte olacağını da ekleyelim. 

Aslına bakarsanız Apple'ın bu uygulama geliştirme aracının arkasında 2017 yılında satın aldığı Fabric Software'in teknolojisi yatıyor. Paylaşılan bilgilere göre, geliştirme aracı, kullanıcıların sanal hayvanlar içeren bir artırılmış gerçeklik uygulaması geliştirmesini sağlayabilir. Söz konusu uygulama geliştirilirken, geliştiricilerin hayvanı sıfırdan modellemesine, animasyonlarını programlamasına ve 3D alanda hareketini hesaplamasına gerek kalmaz. Böylece gerçek nesnelerin üzerinde kolaylıkla hareket eden sanal hayvanların yer aldığı bir AR uygulaması hayata geçebilir. 

Geliştirme aracının Siri'nin yer almadığı bir versiyonunun da olacağı düşünülüyor. Araçta Siri'nin yer alması ise erişilebilirliğin yanı sıra kullanıcı deneyimini artırarak AR uygulamalarının hızlıca yayına alınabilmesini amaçlıyor olabilir. 

Bu yeni araca ek olarak Apple'ın 3D modelleme için gerçek objelerin başlıkla taranmasını sağlayan yeni bir yol üzerinde çalıştığını belirtelim. Eğer Apple'ın çabaları sonuç verirse, kullanıcıların ve geliştiricilerin artırılmış gerçeklik dünyasına adım atması önemli seviyede kolaylaşacak. Bu da hem markalar hem de kullanıcılar için yeni satın alma ve ürün deneme yöntemlerinin yolunu açabilir.

Ayrıca Apple'ın ürün ailesine baktığımızda, artırılmış gerçeklik gözlüğüyle birlikte Fitness ve sağlık alanında da AR odaklı önemli değişiklikler olacağını söyleyebiliriz. Apple'ın AR fitness uygulamaları hem Apple Watch gem de Fitness Plus servisiyle ilişkilenebilir.

Tüm bunları değerlendirdiğimizde yakın gelecekte kullanıcı deneyiminin kademeli olarak AR katmanına taşınacağını söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.