TikTok, Instagram'daki gibi tüm kullanıcıların herkesten mesaj almasını sağlıyor

TikTok, yakın zamanda kullanıcı tabanına e-posta göndererek Direkt Mesajlaşma seçeneklerinin kapsamını genişlettiğini duyurdu. 
TikTok, Instagram'daki gibi tüm kullanıcıların herkesten mesaj almasını sağlıyor

Şimdiye kadar TikTok kullanıcıları yalnızca kendilerini takip eden kullanıcılar ile mesajlaşabiliyordu. TikTok tıpkı Instagram'a olduğu gibi artık tüm kullanıcıların herkesten mesaj almasını sağlıyor.

Aslına bakarsanız, söz konusu özellik bir süredir küçük bir kullanıcı kitlesiyle test edilmekteydi. Özelliği ilk olarak geçen yılın Kasım ayında duyuran TikTok, yakın zamanda kullanıcı tabanına e-posta göndererek Direkt Mesajlaşma seçeneklerinin kapsamını genişlettiğini duyurdu. Bu yeni güncellemeyle birlikte TikTok kullanıcıları DM kutularını herkese açan kullanıcılara mesaj gönderebilecek. 

Özellik, şu an için isteğe bağlı olarak sunuluyor. Yani kullanıcılar eğer arzu ederse, yalnızca ortaklaşa takipleştiklerinden veya önerilen arkadaşlardan mesaj almaya devam edebiliyor. 

Sosyal ağlar arasındaki rekabet devam ederken, TikTok da bu yeni özellik ile yerini, sağlamlaştırmaya çalışıyor olabilir. Zira TikTok video paylaşımları için pek çok kişi başka mesajlaşma platformlarını tercih ediyor. TikTok'ta herkesin herkese mesaj gönderebilmesi, platform içinde TikTok videolarının paylaşımını da artıracaktır. 

Avrupa’da, sosyal ağların indirilme sayısında 2019'a göre yüzde 30'luk düşüş yaşansa da; TikTok, 2022'nin ilk üç çeyreğinde Avrupa'nın en popüler sosyal ağ uygulaması olmaya devam etti. 13-17 yaş arası ABD'li gençlerin 2022 yılındaki sosyal ağ kullanımına baktığımızda ise ABD'li 13-17 yaş arası gençlerin favorisinin yüzde 95 ile YouTube olduğunu, TikTok'ın ise yüzde 67 ile ikinci sırada yer aldığını görüyoruz.  Gençlerin yüzde 16'sı TikTok'u neredeyse sürekli, yüzde 32'si günde bir kaç kez ziyaret ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.