Girişimlerin pazarlama ihtiyaçlarına odaklanan yatırım şirketi: Manivela Ventures

Manivela Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılı içinde en az 5 girişime 50 milyon TL'ye kadar yatırım yapmayı hedefliyor.
Girişimlerin pazarlama ihtiyaçlarına odaklanan yatırım şirketi: Manivela Ventures

Ülkemizdeki girişim ve yatırım ekosistemi, yeni oyuncular ile birlikte her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu yazımızda ise odağına pazarlama ve reklam desteğini alan yeni nesil yatırım şirketi Manivela Ventures'a yakından bakıyoruz.

2004 yılından bu yana medya satın alma, iletişim ve pazarlama yönetimi konusunda uzmanlaşan bir şirket olan Speed Medya'nın tecrübesiyle hayat bulan Manivela Ventures, geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul'da kuruldu. Manivela Ventures'ın kurucu ortakları arasında Ahmet Akyol ve Melih Bulu yer alırken, yatırım komitesinde ise Özer Balkız, İzzet Darendeli, Fırat Demirel, Cem Duran ve Emre İyibilir bulunuyor.

Ülkemizdeki diğer yatırımcılardan farklı olarak odağına pazarlama ve reklam desteklerini alan Manivela Ventures, ürün-pazar uyumunu çözen büyüme odaklı girişimlere yatırım yapmayı hedefliyor. Manivela Ventures tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 2023 yılı içinde en az 5 girişime 50 milyon TL'ye kadar yatırım yapacak.

Manivela Ventures Yatırım Komitesi sözcüsü Dr. Cem Duran tarafından aktarılan bilgilere göre Manivela Ventures; elektronik, sağlık ve hazır giyim girişimlerine öncelik verecek. Türkiye’de iletişim ve pazarlama yatırımını ön plana alan ilk girişim sermayesi şirketi olduklarını da aktaran Duran, girişimcilerimiz teknik anlamda çok iyi olsa da maalesef pazarlama alanında bekleneni veremediğini de aktardı.

Reklam ve tanıtımın girişimlerin çok aşina olmadığı bir dünya olduğunun altını çizen Duran, Manivela Ventures olarak girişimlerin bu yolda doğru adımlarla ilerlemelerine imkan sağlayacaklarını da belirtti.

İkinci el sektörü ve paylaşım ekonomisinin Manivela Ventures için çok önemli olduğunu da paylaşan Duran, ilk etapta pazarlama ve tanıtım sonrasında ise finans, insan kaynağı ve yönetim fonksiyonlarına destek olduklarını da sözlerine ekledi. Manivela Ventures tarafından yapılacak olan yatırımları ilerleyen dönemlerde sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.