Belgelerdeki dolandırıcılığı tespit eden Inscribe, 25 milyon dolar yatırım aldı

Bir dolandırıcılık tespiti ve belge otomasyon platformu olarak faaliyet gösteren Inscribe, Threshold Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı.
Belgelerdeki dolandırıcılığı tespit eden Inscribe, 25 milyon dolar yatırım aldı

Bir dolandırıcılık tespiti ve belge otomasyon platformu olarak faaliyet gösteren Inscribe, Threshold Ventures'ın liderliği üstlendiği Seri B turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura Crosslink Capital, Foundry ve Uncork Capital'in yanı sıra Box kurucu ortağı Dillon Smith ve Intercom kurucu ortağı Des Traynor gibi melek yatırımcılar da katıldı. Seri B ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 38 milyon dolara ulaştı.

Merkezi San Francisco'da bulunan Inscribe, Oisín Moran ve James Eggers ile birlikte İrlandalı kardeşler Conor ve Ronan Burke tarafından kuruldu. Şirket, belgeleri taramak ve potansiyel dolandırıcılığı aramak için doğal dil işlemeden yararlanıyor. 

Şirket, finansal işe alım belgelerini ayrıştırıyor, sınıflandırıyor ve verileri eşleştirerek, yapay zeka destekli dolandırıcılık tespiti kullanılarak sağlanan belgeler ile kurtarılan belgeler arasındaki farkları ortaya çıkarıyor. Belge ayrıntıları, banka hesap özetlerinin ve işlemlerinin anlık görüntülerini içeren bireysel müşteri risk profilleri oluşturmak için otomatik olarak sayısallaştırılıyor.

Inscribe, Aralık 2018'de 3 milyon dolar yatırım aldıktan sonra Dublin ofisini açtı. Dublin'deki mühendislik ekibinin büyümesine yardımcı olmak için ise 2021'de 10,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket yeni aldığı yatırımı ise dolandırıcılık tespit yazılımını geliştirmek, coğrafi olarak faaliyet verdiği bölgeleri genişletmek ve işe alım planları için kullanacağını açıkladı. 

Inscribe, 2022'de, yıllık yinelenen gelirde 3 kat ve aylık kullanımda 4 kat artış görmenin yanı sıra müşteri tabanının yeni finansal hizmet alanlarına doğru genişlediğine de şahit oldu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.