Volt Lines, şirketin kontrolünü Dubai merkezli araç paylaşım şirketi Swvl’dan geri aldı

Volt Lines, şirketin kontrolünü tamamı ile geri aldığını ve geçtiğimiz yıl duyurulan Swvl tarafından gerçekleştirilen satın alımın geri çevrildiğini açıkladı.
Volt Lines, şirketin kontrolünü Dubai merkezli araç paylaşım şirketi Swvl’dan geri aldı

Hatırlarsanız geçtiğimiz nisan ayında Dubai merkezli araç paylaşım şirketi Swvl Holdings'in Volt Lines'ı satın alacağı bilgisini sizlere aktarmıştık. Bugün ise Volt Lines, şirketin kontrolünü tamamı ile geri aldığını ve geçtiğimiz yıl duyurulan Swvl tarafından gerçekleştirilen satın alımın geri çevrildiğini açıkladı.

24 Nisan 2022’de Swvl, Volt Lines’ı satın aldığını duyurmuştu. Aralık 2022’de ise, Volt Lines’ın yönetimini satıcılarına geri verme ve Swvl’ın Volt Lines’a bugüne kadar yapmış olduğu fonlamalardan doğabilecek tüm haklarından feragat etmesi yönünde, iki tarafın yönetim ekiplerince ortak bir anlaşmaya varıldı. 

Volt Lines, Swvl bünyesinde geçirdiği sürede bir yanda gelirlerini iki kattan fazla artırırken diğer yanda da pazar karlılığına ulaşmayı başararak şirket bilançosundaki yükümlülüklerini önemli ölçüde azalttı. Şirket, Türkiye'de pozitif serbest nakit akımı ulaşmaya çok yakın olduğunu belirtti. Bu arada Volt Lines'ın 2023'te yurt dışına açılmayı planladığı bilgisi de paylaşıldı.

Volt Lines'ın kurucusu ve CEO'su Ali Halabi, konula ilgili olarak "Swvl ile geçirdiğimiz süre içerisinde, Volt Lines olarak işimizin temellerine daha da çok odaklanma fırsatımız oldu ve bu sayede şirketimizin değerini iki katından daha fazla artırmayı başardık. Swvl ve Volt Lines birlikteliği iki ekip için de çok verimli ve geliştirici bir süreç oldu, fakat global piyasalarda yaşanan zorlayıcı koşullar satışın yükümlülüklerinin yerine getirilmesini çok zor hale getirdi Swvl için. Volt Lines’ı daha güçlü şekilde geri aldığımız için çok mutluyuz ve Swvl ekibiyle tekrar yollarımızın kesişmesini umuyoruz, onlarla birlikte çalışmak harikaydı." dedi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.