Funverse Games, 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Mid-core PC, mobil ve konsol oyunları geliştiren yerli bir girişim olan Funverse Games, yatırım aldığını duyurdu.
Funverse Games, 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Girişim ekosistemimizin en çok yatırım alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri, yeni yatırımlarla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Mid-core PC, mobil ve konsol oyunları geliştiren yerli bir girişim olan Funverse Games, yatırım aldığını duyurdu.

Funverse Games tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Funverse Games'in tam olarak ne kadar yatırım aldığı paylaşılmadı. 6 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım turuna ise Weplay Ventures, Alfin VC, Yıldız Tekno GSYO, Mediterra Capital partneri Orhan Ayanlar, Astaş Holding'den Burak Aşçı ve ismi açıklanmayan birkaç yatırımcı daha katıldı.

Funverse Games'in paylaştığı bilgilere göre gerçekleşen yatırımla birlikte şirketin yatırım hedefinin yüzde 80'i tamamlanmış durumda. Kalan kısım için görüşmelerine devam eden Funverse Games, aldığı yatırımı ise üzerinde çalıştığı oyunların ve teknolojilerin geliştirilmesi ve pazarlanması için kullanacak. 

Oyunlara odaklanan bir girişim olarak faaliyetlerini sürdüren Funverse Games, şu anda blockchain entegrasyonu da olan, MOBA ve Battle Royale türlerindeki Hit and Boom oyununu geliştiriyor. Funverse Games ürünlerinin Şubat ayında piyasaya çıkacağını da ekleyelim.

2023 yılının ilk yatırımlarından birini duyurmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Funverse Games CEO'su Tolga Öztürk, bu sene globaldeki çok önemli yatırımcılara Türk oyun şirketlerinin ne kadar iyi işler yaptığını gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini de aktardı.

Blockchain ve oyun sektörlerinin Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, Funverse Games'te bu teknolojileri üretme ve geliştirme aşamalarında Ar-Ge faaliyetlerinde bulunduklarını da paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.