2023'te perakende sektörünü etkilemesi muhtemel sürdürülebilirlik trendleri

Sürdürülebilir ürün ve hizmetlere gösterilen talep, her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüketiciler, bu ürün ve hizmetler için daha fazla ödemeye istekli. 
2023'te perakende sektörünü etkilemesi muhtemel sürdürülebilirlik trendleri

İklim değişikliği, 21’inci yüzyılın en çok endişe duyulan konularından biri. Çünkü endüstriyel faaliyetler nedeniyle karbondioksit seviyelerini son 150 senede milyonda 200 birimden, milyonda 400 birime yükseldi. Enflasyon, petrol fiyatları gibi konulardan etkilenen perakende sektörünün en önemli gündem maddesi. 

Perakende sektörü de bu duruma etki eden sektörlerden biri. Hatta Statista’nın verilerine göre 2020'de yaklaşık 23,74 trilyon dolar olan global perakende satışların 2025'te yaklaşık 31,7 trilyon dolar olacağı tahmin ediliyor. Bu yüzden perakende tüketicisi artık sürdürülebilir eğilimler çerçevesinde çevre dotu olmanın bir adım ötesine geçmeyi talep ediyor. Özellikle 2023 bu talebin daha da belirginleştiği bir yıl oldu. Bu kapsamda şirketler, bu talebi karşılamak adına veri ve teknolojik gelişmelerden yararlanmaya başladı. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.