3D yazıcı ile implant geliştiren TrabTech, 6.6 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

2013 yılında ODTÜ TEKNOKENT’te kurulan ve eklemeli imalat alanında ürün ve hizmetler geliştiren BTech'in spin-off şirketi olan TrabTech, 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
3D yazıcı ile implant geliştiren TrabTech, 6.6 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

2013 yılında ODTÜ TEKNOKENT’te kurulan ve eklemeli imalat alanında ürün ve hizmetler geliştiren BTech'in spin-off şirketi olan TrabTech, Fark Holding, Teknokent Girişim Destek ve Yatırım, Coşkunöz Holding, Ahu Serter, Şule Mene, Emin Ataç, Ömer Burhanoğlu, Deniz Büyükkuşoğlu, Mehmet Murat Ayabakan ve Ertuğrul Birol Şen’in katıldığı yatırım turu ile 6.6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Bu yatırıma ek olarak TrabTech, ileri malzeme araştırmaları ve pediyatrik uygulamaların da dahil olduğu, ortopedi ve pediatrik alanında geliştireceği yeni implant malzemeler için Avrupa Birliği fonlarından 1,3 milyon euro destek aldı. Bu desteklerle TrabTech, ilk seri imalat ürünü olan kalça protezi TrabCup'ın ticarileşmesini sağlamayı, yeni geliştirilen ürünlerin regülasyon süreçlerinin tamamlanmasını, şirket merkezinin Almanya’ya taşınarak Avrupa pazarına açılmayı ve FDA başvuru hazırlıklarını devam ettirmeyi hedefliyor.

Kuntay Aktaş, Katalist Yatırım şirketi kurucusu Dr. Erol Teberoğlu ve BTech’in ortakları tarafından kurulan TrabTech, üç boyutlu yazıcılar olarak da bilinen eklemeli imalat yöntemiyle, kemik ile çok daha hızlı entegre olabilen, hızlı iyileşme sağlayan, genç ve yaşlı hastalarda kullanılabilen "Trabeküler İmplant" serisini geliştiriyor. İmplant yüzeyinde kemiğin trabeküler yapısına benzeyen yüzey teknolojisi, kemik ve dokuların büyümesini sağlarken, boşluklu yapısı sayesinde doku ve kanlanmayı maksimum seviyede tutuyor, nano seviyedeki pürüzlülük hücrelerin de tutunması için özel bir ortam oluşturuyor. Titanyum malzeme ve eklemeli imalat ile üretilen implantlar, yüksek biyouyumluluk, mukavemet ve sürtünme katsayısının yanında esneklik ve kolay stabilizasyon sağlıyor. Bu sayede implantların insan vücudundaki ömrünün artırılması ve ileri yaşlardaki veya daha önce implant ameliyatı geçirmiş hastaların hayat kalitesinin önemli seviyede artırılması hedefleniyor.

TrabTech ekibi, kişiye özel implantlar ile birlikte kalça implantı projesini sertifikalandırarak önemli bir aşama kaydetti. Ürünün 2023 yılında pazarda olması planlanıyor.

Türkiye’de kurulan ve bu günlerde Avrupa ofisinin kurulum süreçleri devam eden TrabTech'in diğer bir önemli gelişmesi ise 2023 yılında başlayacak yeni araştırma projeleri. TrabTech’in, yürütücüsü olduğu yeni bir projesi geçtiğimiz aylarda Avrupa Komisyonu’ndan onay aldı. Yapay zeka destekli çeşitli tasarım yöntemlerinin, özel boşluklu yapıların kullanılacağı implant ürünlerinin yeni bir süreçle geliştirilmesi de hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.