Hamilelik sonrası anne bakımı üzerine odaklanan Oula Health 19,1 milyon dolar yatırım aldı

Şubat 2021'de faaliyete geçen Oula; modern doğum kliniği olarak konumlanıyor. Doğum öncesi ve sonrasında annelere tam kapsamlı sağlık hizmeti sunuyor.
Hamilelik sonrası anne bakımı üzerine odaklanan Oula Health 19,1 milyon dolar yatırım aldı

Hamilelik sonrası anne bakımı üzerine odaklanan Oula Health 19,1 milyon dolar yatırım aldı. 19,1 milyon dolarlık tur, 8VC tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Metrodora, Female Founders Fund, Collaborative Fund ve Alumni Ventures yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 22,3 milyon dolara çıktı. 

Şubat 2021'de faaliyete geçen Oula; modern doğum kliniği olarak konumlanıyor. Doğum öncesi ve sonrasında annelere tam kapsamlı sağlık hizmeti sunuyor. Adrianne Nickerson ve Elaine Purcell girişimi hamileyken kurdu. İki girişimci de hamilelik döneminde hem fiziksel hem de ruhsal anlamda desteğin önemli olduğunu düşünüyor.  Şirket kurulduktan üç ay sonra 500 doğuma destek oldu. Uzaktan bakım hizmeti de veren şirketin ana amacı anne adaylarının ya da annelerin doğumla ilgili endişelerini yani tokofobiyi kontrol altına almak. 

Erken dönemde regl, hamilelik, doğurganlık ve kadınların cinsel sağlığı üzerine yoğunlaşan femtech uygulamaları kronik hastalıklar, uzaktan takip ve yaşa göre farklılaşan sorunlara odaklanmaya başladı. 2022'nin Eylül ayında taşıyıcı annelik üzerine odaklanan dijital sağlık girişimi Nodal 4,7 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

4,7 milyon dolarlık yatırım turu Amplo tarafından yönetildi. Diğer yatırımcılar arasında femtech alanında yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Scott Belsky, Chelsea Hirschhorn, Kate Ryder, Great Oaks Venture Capital ve Interplay Venture Capital vardı.

Nodal'ın kurucusu Brian Levine aslında bir doktor. Platform, taşıyıcı annelerin ebeveyn profillerini incelemesine ve onlarla bağlantı kurmasına izin veriyor. Taşıyıcı anne olmak isteyen kişiler ve bu yöntemle çocuk sahibi olmak isteyenler kendi profillerini oluşturuyor. Nodal, taşıyıcı annelerin hedeflenen ebeveynlerle bağlantı kurmasını sağlayarak taşıyıcı annelik bağlantı sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.