Fintech sektörü için 2023 yılında ön plana çıkması beklenen 5 trend

Kullanıcıların hayatını kolaylaştıran ve finansal süreçleri hızlandıran fintech çözümleri, hem ülkemizde hem de tüm dünyada her geçen gün daha popülerleşiyor. 2023 yılında fintech sektöründe ön plana çıkacak olan trendlere yakından bakıyoruz.
Fintech sektörü için 2023 yılında ön plana çıkması beklenen 5 trend

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte uzun yıllardır geleneksel bir yapıda ilerleyen sektörlerin bile hızlı bir şekilde dijitalleştiğine şahit olduk. Köklü bankaların kurduğu ve yönettiği finans ekosistemi de yıllar içinde dijitalleşmeden payını aldı.

Finans dünyasının dijitalleşme süreci, özellikle pandemi ile birlikte daha da hızlandı. Finans dünyasındaki oyuncuların dijitalleşmesindeki en büyük pay ise şüphesiz fintech yani finansal teknoloji girişimlerinin. Bankacılık ve finans ekosisteminin en önemli alanlarından biri haline gelen neobankların hızlı bir şekilde büyüdüklerini geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.