Yapay zeka destekli bir tasarım aracı olarak karşımıza çıkan Myth.Ai girişiminin 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bu yazımızda ise desen tasarımı ile yapay zeka teknolojilerini bir araya getiren Myth.Ai'a yakından bakıyoruz.
2020 yılının Kasım ayında Özgecan Üstgül tarafından, Tübitak 1512 desteğiyle birlikte İTÜ Çekirdek'te kurulan Myth.Ai, yaklaşık 2 yıl içinde geliştirildi. Yapay zeka ile tasarım yazılım teknolojisi geliştiren girişim, normal şartlarda saatler ve haftalar alan tasarım sürecini yüzde 70 oranında hızlandırdığını iddia ediyor.
Myth.Ai'ı kullanan tasarımcılar, yeni tasarımlar yapabilmek için Myth’ın ürettiği tasarımlardan ilham alabilir veya doğrudan yapay zeka ile üretilen vektörel formattaki yüksek çözünürlüklü desenleri kullanarak tasarım süreçlerini hızlandırabilir.
Desen tasarımı üretim sürecini dijitalleştiren Myth.Ai, bu sayede şirketlerin su, zaman, enerji, ham madde ve üretim sürecindeki kimyasal madde kullanımını da azaltıyor. Yüklenen bir ilham fotoğrafından yüzlerce deseni saniyeler içinde yaratabilen Myth.Ai, desenlerin rengini ve boyutunu değiştirmenize de olanak sağlıyor.
Desen tasarım süreci tamamladıktan sonra beğenilen desenlere Van Gogh, Missoni, Pucci ve Gaudi stilleri gibi farklı stillerin uygulanabildiğini de ekleyelim. Myth.Ai'ın en önemli özelliklerinden biri ise makine öğrenimi.
Myth.Ai, makine öğrenim süreçleriyle kurumların beğendikleri desenleri de öğrenebiliyor. Desen tasarımı süreçlerinde kullanılabilecek tüm araçlar ile rakip konumda olan Myth.Ai, kurumların ihtiyaçlarına göre sunduğu tasarım indirme adetine göre oluşan aylık paketler üzerinden gelir elde ediyor.
Myth.Ai platformunun en çok kullanıldığı alanlar ise oyun tasarımı, NFT, metaverse, tekstil, moda, ev tekstili, duvar kağıdı, ambalaj ve seramik. Kısacası Myth.Ai, hem dijital hem de fiziki desen tasarımı süreçlerinde aktif olarak kullanılıyor.
Ürettiği her tasarımın benzersiz ve yüksek çözünürlüğe sahip olması sebebi ile NFT sektörü için oldukça başarılı bir platform sunan Myth.Ai, makine öğrenimi ile geliştirdiği stil kütüphaneleri sayesinde markalara özel tematik koleksiyonlar oluşturarak NFT pazar yerlerinde yer almayı planlıyor.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere Myth.Ai'ın geçtiğimiz Aralık ayında 2,5 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar tohum öncesi yatırım aldığını da hatırlatalım. Tasarım alanının Apple’ı olmayı hedefleyen Myth.Ai, teknolojisi ile birlikte tasarım alanında hiç bilgisi olmayan herkesin tasarım yapmasını ve ilham almasını sağlamayı amaçlıyor.