Siz nereye bakarsanız bakın toplantılarda göz temasını sabitleyen NVIDIA Broadcast'i denedik

NVIDIA Maxine'in göz teması özelliği NVIDIA Broadcast programı üzerinden de sunuluyor. Beta sürümünde olan göz teması özelliğini sizler için test ettik.

Toplantılarda ve sunumlarda siz istediğiniz yöne bakarken göz temasını sabitleyen yapay zeka NVIDIA Maxine'in detaylarını sizlere aktarmıştık. NVIDIA Maxine'in göz teması özelliği NVIDIA Broadcast programı üzerinden de sunuluyor. Artırılmış gerçeklik ve yapay zekayı bir araya getiren NVIDIA Maxine, görüntülü arama üzerinde gerçekleşen toplantılarda anlık çeviri, arka plandaki gürültünün sessize alınması ve göz kontağının sürdürülmesi gibi özellikler sunuyor. Beta sürümünde olan göz teması özelliğini sizler için test ettik. 

Öncelikle Broadcast programının cihazlarda çalıştırılabilmesi için cihazın NVIDIA GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, TITAN RTX veya üzeri GPU'ya sahip olması gerektiğini belirtelim. Bunun dışında NVIDIA Broadcast programının kurulumu kolay ve arayüzü oldukça basit. 

Gelelim göz teması özelliğinin detaylarına. Göz teması özelliğinde artırılmış gerçeklikten faydalanılması göz çevresinde daha doğal bir görünümün elde edilmesini sağlıyor. Aynı zamanda yüz çevresine de bir filtre katmanı eklenmesi dikkat çekiyor. 

Bunun yanında göz temasının şu an için her açıda sürdürülemediğini belirtelim. Gözler kapalıya yakın aşağıya bakan bir pozisyondayken, aynı açıya sabitlenemiyor. En iyi sonucu elde edebilmek için yüzünüzün kameraya karşı tam 90 derecelik açı ile durması mühim. 

Göz teması özelliği uzun toplantılarda göz temasını sürdürmekte zorlanan kişiler için önemli bir çözüm olarak konumlanıyor. Bununla beraber, görüntülü arama platformları üzerinden gerçekleşen sunumlardaki hikaye anlatıcılığını da bir üst seviyeye çıkarıyor. Twitch ya da YouTube yayıncıları için içerik üretimi akışının farklı bir aşamasına odaklanırken, içerik yayınını göz temasını yitirmeden tamamlamasını sağlıyor. 

İyi seyirler! 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.