Çalışan eğitimi için öne çıkan 8 öğrenme yönetim sistemi

Çalışan eğitimi uzun bir süreç gibi gözükebilir. Fakat doğru sistemi bulmak size efektif ve uzun zamanlı yatırım getirisi sağlayacak akıllıca bir seçim olacak.
Çalışan eğitimi için öne çıkan 8 öğrenme yönetim sistemi

Çalışanlar, bir şirketin en büyük varlığı ve yeteneğe yatırım yapmak, sürdürülebilir iş büyümesi ve başarısı için hayati önem taşıyor. İşletmeler, kalifiye ve uygun personeli işe almak için uzun süreçlerden geçiyor. 

Bazı şirketlerde, genellikle çalışanları önemsemeye yapılan vurgunun işe alımdan sonra kaybolduğu düşünülüyor. 

Bu konuda yapılan Gallup'un yaptığı bir araştırmaya göre, personelinizin mesleki gelişimine yatırım yapmak, ekibin motivasyonu ve şirket kültürü devamlılığı için hayati önem taşıyor; öyle ki, çalışanların yüzde 94'ü kariyer gelişimlerine yatırım yapan bir şirkette daha uzun süre kalıyor. Halihazırda sahip olduğunuz yeteneği değiştirmek, başlangıçta sahip olduğunuz çalışanları elde tutmaktan daha pahalıya mal olabilir. 

Eğitim ve gelişime yönelik özel çabalar, çalışanların bağlılığını artırır ve bağlılık, şirketinizin finansal performansı için kritik öneme sahip. Çalışan eğitimi ve gelişimi, sektörler arasında sıklıkla birbirinin yerine kullanılan bir terim. Bu sistem çeşitli çalışan öğrenme uygulamalarını kapsıyor. Eğitim ve gelişimin önemi, çoğunlukla çalışanların performansı artırmak için kesin beceri veya bilgileri öğrenmelerini sağlayan programlar etrafında dönüyor. Geliştirme programları, anında kariyer rolü iyileştirmesinden ziyade gelecekteki performans için daha kapsamlı bir çalışan büyüme planı içeriyor.

Sizin için bu süreci kolaylaştıracak dijital öğrenim sistemi araçlarını listeledik.

Otomatik işe alım süreci aracı: Trakstar

Trakstar, dört ana sistemden oluşan dijital bir insan kaynakları çözümü. Performans yönetimi (Trakstar Perform), aday takibi (Trakstar Hire), iş gücü analitiği (Trakstar Insights) ve Trakstar Learn adlı bir öğrenme yönetim sistemi ile kullanıcılara çok kapsamlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.  Trakstar’da aynı zamanda gruplara ve ekiplere bölebildiğiniz sistemde  işe alım süreci takibini de sağlayabiliyorsunuz. Üstelik bu işe alım sisteminin içinde oyunlaştırma ve videolar gibi multimedya içeriği kullanımı da mevcut. 

Eğer daha önceden çalıştığınız bir İK sürecinize yardımcı uygulamalar varsa ve bunu Trakstar ile birleştirmek istiyorsanız, ADP Workforce Now, ej4, Paylocity, BambooHR, GoToWebinar, Ramco, Shopify, UKG Pro, Zoom Web gibi entegrasyonları Trakstar ile kullanabilirsiniz.

Kurumsal eğitimleriniz için hızlı bir çözüm: Kallidus Learn

Bu çözümü küçük ölçekli şirketlerden büyük ölçekli kurumsal firmalara kadar tüm yönetim sistemleri için özel olarak kişiselleştirebiliyorsunuz. Yani beş kişilik bir ekip için de bir eğitim tasarlayabilirsiniz, 300 kişilik kocaman bir departman için de… Aynı zamanda bu aracın içinde 100’den fazla, çeşitli eğitimler de bulunmakta. 

Mobil uygulamalarından da ulaşabileceğiniz Kallidus Learn’de yalnızca yetenek eğitimi değil, işe alım ve işten ayrılma süreçlerinin tüm döngüsünü takip edebileceğiniz ek modül eğitimleri de bulabiliyorsunuz. Hatta çalışanlarınızın performan takibini sağlayabileceğiniz, çalışanlarınıza bilgilendirme ve takip mailleri atan birçok çözüm de sunuyorlar.

Kallidus Learn’ü Meta for Business, Microsoft Office, Natural HR, Rewards Gateway, Tazio ve Yammer ile kullanabilirsiniz.

Kurumsal şirketler için eğitim sistemi: iSpring Learn

iSpring Learn, genel olarak büyük ölçekli kurumsal şirketler için kullanılan bir eğitim ve insan kaynakları takip sistemi. Bu aracın en verimli özelliği ise, eğitimleri çevirilerle desteklemenizi sağlaması. . Yani eğitimleri kendi dilinizde ve çeşitli dillerde çalışanlarınıza sunabilirsiniz. iSpring Learn bir SaaS modeli ve bulut sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Bunun yanında sistemi sizin şirket ağınıza indirme ve kurulum sağlama gibi bir seçenekleri de bulunmakta. 

Bu aracın çalışanlarınız tarafından benimsenmesini sağlayacak oyunlaştırma, skor tablolu sıralama sistemi ve puanlama özelliği de mevcut. Bu sayede çalışanlarınızın daha fazla eğitim alması için motivasyon sağlamayı amaçlıyorlar. Özellikleri arasında ise çalışanların eğitim sırasında soru sorabileceği bir sistem, multimedya arşivi, paylaşımlı takvim ve ödev/görev sistemi de bulunmakta. iSpring Learn ADP, BambooHR, Salesforce, Workday ve Zoom ile de kullanılabiliyor.

Kişisel eğitim sistemi: SkyPrep

Oldukça kolay ama modern bir arayüze ve sisteme sahip olan SkyPrep, daha detaylı bir kişiselleştirme sunarak diğer eğitim sistemleri arasında öne çıkıyor. Aynı zamanda SkyPrep kullanımı basit bir sistem, bu sayede bu aracı kullanan çalışanların eğitimlere daha kolay ve zahmetsiz ulaşabilmesi amaçlanıyor. 

Aynı zamanda SkyPrerp 25’ten fazla araçla entegrasyon sağlayabiliyor. Bu da hem verimli hem de etkili olmasının bir başka sebebi. Entegrasyon uygulamaları arasında ADP, BambooHR, BigBlueButton, Ceridian Dayforce, Cisco Webex, ClickMeeting, Google Suite, GoToMeeting, Microsoft Teams, Office 365, Paylocity, PayPal, Salesforce, Shopify, Stripe, UKG Pro ve Zoom bulunmakta. Ayrıca SkyPrep ile hem çalışanlarınızı hem de müşterilerinizi “çoklu kullanım” adı verilen alt portallarda bir arada görebilir ve eğitimleri birleştirebilirsiniz.

Yapay zeka önerileri sunan araç: Absorb LMS

Absorb LMS, ödüllü ve yapay zeka destekli bir eğitim sistemi. Bu sistem üzerinden eğitimlerinizi oluşturduktan sonra hem çalışanlarınıza etkili bir eğitim şansı sunabilir hem de bu eğitimleri dışarıya e-ticaret yoluyla satabilirsiniz. Yani ileriye dönük olarak bir yatırım aracı olarak sayılabilir. Absorb LMS, bir çalışanı işe aldığınızda çalışanınıza pozisyonu ve departmanı gereği ihtiyacı olan eğitimler yapay zeka destekli bir öneri sistemi ile çalışanınızın portalına ekliyor. Yani çalışanlarınıza otomatik öneriler sunuyor ve eşleştiriyor. Aynı zamanda Absorb LMS çoklu dil özelliğine ve ADP, BambooHR, ClearCompany, Namely, Salesforce, Webex, Zoom ve çoklu oturum açma (SSO) uygulama entegrasyonuna sahip.

Eğitim katılımı üzerinden performansı artıran araç: Leapsome

Leapsome’ın en büyük amacı, çalışanların eğitimlere katılımını arttırmak ve bu sayede performanslarını yükseltmek. Bunun için de size performans takibi ve detaylı kişiselleştirilmiş eğitim seçenekleri sunuyor. Multimedya özelliğine de sahip olan Leapsome sisteminin içinde, otomatik hatırlatmalar ve kişiselleştirebileceğiniz sınav sistemi bulunuyor. Tüm bunların yanında çalışanlarınızın eğitimlerinde ne kadar ilerlediğini görebiliyor ve bunlardan genel raporlar çıkarabiliyorsunuz. 

Leapsome entegrasyonları arasında Active Directory, ADP, BambooHR, Bob, Lucca, Google Suite, Microsoft Teams, Okta, OneLogin, PayFit, Personio, Rippling, Slack, Workday ve SSO sistemleri bulunmakta.

Seçtiğiniz içerikleri otomatik eğitimlere çeviren araç: Docebo

Yapay zeka ile çalışan bir araç olan Docebo, çalışanlarınız için hızlı eğitimler oluşturabileceğiniz bir sistem. Halihazırda oldukça geniş bir eğitim arşivi olan bu araçta aynı zamanda seçtiğiniz içerikleri Shape isimli bir içerik oluşturma aracıyla eğitim haline getirebiliyor ve kendi özel eğitimlerinizi hazırlayabiliyorsunuz. Yapay zeka kullanarak içerikleri eğitim haline getiren Docebo ile seçtiğiniz ve çalışanlarınıza yararı olacağını düşündüğünüz bir blog yazısını slayta çevirerek özelleştirebiliyorsunuz. Bunun yanında Docebo size dil çeviri seçeneği de sunuyor. 

Birçok eğitim sistemi gibi Docebo’da da yine oyunlaştırma, sınav, otomatik hatırlatma gibi özellikler bulunmakta. Docebo Connect Integrations Marketplace ile 400’den fazla entegrasyon sağlayabileceğiniz araç da mevcut. .

Wordpress destekli eğitim aracı: LearnDash

Bu aracın en büyük amacı, sizin Wordpress siteleri üzerinden eğitim hazırlayabilmenizi sağlamak. LearnDash şu an için genellikle e-ticaret ile eğitimlerini satan firmalar ve kişiler arasında popüler olsa da, küçük ve büyük ölçekli şirketler tarafından da kısa bir süre sonra daha çok benimsenebilir. Bu ürün, Absorb LMS gibi uzun vadede hem çalışanlarınızın performansını arttırabilir hem de size halihazırda çalışanlarınız için hazırladığınız eğitimleri de ikinci bir ek gelir kaynağı olarak kullanmanızı sağlayabilir Kısacası değerli bir yatırım olarak konumlanabilir.

Eğer bir Wordpress tabanlı site kullanıyorsanız, LearnDash’i hızlı ve kolayca sitenize entegre edebiliyorsunuz. Kurslarınızı oluşturarak çalışanlarınızın ilerleme seviyelerini de takip edebilirsiniz. Yine diğer araçlar gibi LearnDash’te ödül, ödev, takip, raporlama ve oyunlaştırma gibi seçenekler bulabilirsiniz. 

LearnDash BuddyPress, ConvertKit, Easy Digital Downloads, Gravity, MailChimp, PayPal, Slack, Stripe, WooCommerce ve Zapier gibi araçlarla entegre olabiliyor. Aynı zamanda e-ticaret araçlarınızla da birleştirme yapabiliyorsunuz.

Sizinle de paylaştığımız gibi bu araçların farklı özellikleri ve seçenekleri bulunmakta. Burada önemli olan, firmanızın ve çalışanlarınızın neye ihtiyacı olduğuna tam olarak karar vermek ve buna uyumlu bir LMS ile çalışmaya başlamak. Neredeyse tüm LMS sistemleri sizlere bir yol haritası sunuyor ve çalışanlarınızı motive etmek için ekstra özellikler geliştiriyor. 

Çalışanlarınızın değerli hissetmesi ve iş kollarında kendilerini geliştirebilecekleri profesyonel sistemlere sahip olmak, belki de bir firmanın yapabileceği en yüksek ROI’a sahip yatırım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.