Meditasyon uygulamaları pazarı, 2026'da yaklaşık 7 milyar dolara ulaşacak

ABD'de, en çok satın alınan çevrim içi sağlık uygulamalarının meditasyon kategorisinde olduğunu görüyoruz. Zira satın almaların yüzde 34'ü buradan yapılıyor. 
Meditasyon uygulamaları pazarı, 2026'da yaklaşık 7 milyar dolara ulaşacak

Covid-19 salgını 12 Mart 2020 itibarıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edildi. Baş etmenin zor ve stresli olduğu pandemi dönemi insanların yalnızca bedensel değil, ruh sağlığını etkiledi. İlk dönemlerde hastalığın etkileri üzerindeki belirsizlik ve yarattığı değişiklikler toplumda güvensizlik, korku ve öfkeye yol açtı. Dünya genelinde 6,5 milyondan fazla insan hayatını kaybetti

Bu noktada metabolizmayı güçlendirmeye yönelik alışkanlıkların yanı sıra ruh sağlığını korumaya yönelik iyi yaşam platformları ön plana çıktı. Kişilerin psikolojik anlamda yıprandığı bu zor günlerde yoga, meditasyon uygulamaları popülerliklerini artırdı. Hatta Google'a göre, yeni başlayanlar için yoga uygulamaları başlığı altında yapılan aramalar 2019 ila 2020 arasında yüzde 65 arttı. 2019 yılında 52 milyon meditasyon mobil uygulama indirildi.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.