Papara'dan görme engelli kullanıcılar için sesli kart: Voice Card

Papara, Mastercard, Thales ve BlindLook iş birliği ile görme engelli kullanıcılar için geliştirdiği sesli kart Voice Card'ın lansmanını gerçekleştirdi. 
Papara'dan görme engelli kullanıcılar için sesli kart: Voice Card

7/24 ücretsiz para transferi, fatura ödeme, cep telefonu sigortası, bütçe yönetimi, bağış ve bölüştür gibi ürün ve hizmetler geliştiren Papara, Mastercard, Thales ve BlindLook iş birliği ile görme engelli kullanıcılar için geliştirdiği sesli kart Voice Card'ın lansmanını gerçekleştirdi. 

Papara'nın Voice Card'ı sadece NFC özellikli akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Kart sahibi, bluetooth ile her kart harcamasında tutarı dinleyebiliyor. Voice Card ile bütün ATM'lerden para yatırıp çekmek mümkün. Akbank ATM'lerinden para çekme ve yatırma işlemleri ise ücretsiz yapılabiliyor.

Tüm dünyada geçerli olan kart için herhangi bir aidat ücreti bulunmuyor. Papara'nın "Cashback" özelliği, Voice Card için de mevcut. Yani anlaşmalı markalardan yapılan alışverişlerde, anlaşılan tutar kullanıcıya iade ediliyor ve böylelikle her Papara kullanıcısı gibi Voice Card sahibi de nakit kazanmış oluyor, birikim yapabiliyor. 

Papara CEO'su Emre Kenci, Papara'nın alanında lider bir şirket olduğunu ve her lider şirketin topluma karşı sorumluluklara sahip olduğunu dile getirdi. Kenci'nin paylaştığı bilgilere göre Türkiye'de 1 milyondan fazla görme engelli vatandaş yaşıyor. Thales'in araştırmasına göre ise her 10 görme engelli kişinin 9'u finansal dolandırıcılık veya kartlı ödeme mağduru oluyor. Papara Voice Card da bu amaçla, görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için geliştirildi. Proje fikri ise Thales tarafından ortaya atıldı ve iş birlikleri bu şekilde sağlandı. 

İşlem hacmi beklentisi sorulduğunda Emre Kenci, çok uzun vadeli planlar yapmadıklarını ve gidişata bakacaklarını söyledi. Ancak Türkiye'de 1 milyon görme engelli vatandaşın, Voice Card'ın hedef kitlesi olduğunun altı çizildi. BlindLook kurucu ortağı Sadriye Görece, Voice Card'ı tüm finansal kuruluşların kullanabileceğini belirtti. Görece, kartın görme engelliler için finansal bağımsızlık sağlayacağını ve ürünün dünyada da ses getirecek bir ürün olduğunu dile getirdi. 

Papara Voice Card, kullanıcılarına iş birlikleri ile ulaşacak. Yani kartı her isteyenin alması mümkün olmayacak ve sadece hedeflenen kitleye ulaşması sağlanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.