2019 yılında Atacan Çebi ve Zafer Şafak Tokcanlı tarafından kurulan Noqnoq Ziyaretçi ve Teslimat Yönetim Sistemi, bulut yazılım ürünleri olan bir proptech çözümü. Noqnoq, muhaberat departmanlarına gelen kargoları sadece bir fotoğraf çekerek yönetirken, ofis ve plazalara gelen ziyaretçilerin tüm süreçlerini KVKK uyumlu olarak dijitalleştiriyor. Bu arada girişimin 2019'da henüz POC aşamasındayken Demirhan Sener'den 1 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını belirtelim.
Girişimin Noqnoq Ziyaretçi Yönetimi ve Noqnoq Kargo Teslimat Yönetimi olmak üzere iki ürünü bulunuyor. Bu iki ürüne de web sürümünde tek bir panel üzerinden erişilebildiğini belirtelim. Noqnoq, haftada 100'den fazla kargo ve/veya ziyaretçi kabul eden ofis, plaza, site ve bu hizmetleri veren tesis yönetim şirketlerini hedefliyor.
Noqnoq Ziyaretçi Yönetimi, İş yerlerinde ziyaretçi süreçlerini havaalanında gördüğümüz check-in süreçlerine benzer bir deneyime taşıyor. Ziyaretçilerin binaya davet edilmesi, giriş kaydının alınması, girişinin onaylanması ve çıkışı işlemlerini dijitalleştirerek ziyaret deneyimini pürüzsüz ve güvenli bir hale getiriyor. Üstelik binaya ziyaretçi davet ettiğinizde gönderilen toplantı davetine Noqnoq'un ilgili mail adresini eklemeniz yeterli oluyor. Noqnoq, davetteki mail adreslerine davet tanımlayabiliyor.
Kare kodlu turnike geçişi çözümleriyle kart kayıplarının önüne geçerken, kimlik belgesi alma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ayrıca panelinde yer alan veri sorumlusu sekmesi üzerinden Ziyaretçi yönetimini KVKK uyumlu hale getiriyor ve ISG konusunda destekliyor. Analiz ve raporlamalar ile çalışan verimliliğini ölçümleüyor. Girişimin verdiği hizmetler, şirketlerin “insansız resepsiyon” kurgularını hayata geçirmesine destek oluyor.
Noqnoq Kargo Teslimat Yönetimi ise iş yerlerine gelen kargoların kayıt, alıcıyı bilgilendirme ve hatırlatma işlemlerini sadece uygulama üzerinden kargo etiketinin fotoğrafını çekerek yönetiyor. Sisteme kaydolan kargoların alıcılarına şifre ile teslimini sağlayarak gelen kargo yönetiminin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlıyor. Tesis yönetimin gelen kargoları fotolarıyla arşivlemesine, yönetmesine, analiz ve raporlamasına imkan sağlıyor.
Girişimin öne çıkan verileri
Aslında girişimin, 2020'de pazara çıkmaya hazırlandığını belirtmekte fayda var. Ancak Covid-19 salgını başlayınca ekip beklemek zorunda kaldı ve 2022 başında tekrar aktif hale geldi.
Noqnoq'un şu anda 12 aktif müşterisi bulunuyor, müşterilerine ait 15 farklı lokasyonda ise Noqnoq'un yazılım ürünleri çalışıyor. Müşteriler arasında Çırağan Kempinski, Beymen, Nurol Tower, Park Plaza, Vadi İstanbul ve Anadolu Sağlık Merkezi firmalar yer alıyor.
Girişimin paylaştığı verilere göre, Anadolu Sağlık Merkezi 26 bin adet gelen kargosunu Noqnoq Kargo ile işledi. Vadi İstanbul 200 bin ziyaretçiyi Noqnoq Ziyaret Yönetim Sistemi ile karşıladı ve
yönetti.
Son 6 ayda dijital pazarlama faaliyetlerini de aktif olarak başlayan Noqnoq, yüzde 100 büyüme gösterdi.
Girişimin ekibi ve geliştirme süreci
Noqnoq, 5’i teknoloji ve geliştirme alanında çalışan toplam 7 kişilik bir ekibe sahip. Noqnoq'un çözümler için iOS ve Android uyumlu Mobil Uygulama, Ziyaretçileri karşılayan iPad uygulaması ve Resepsiyon görevlisi ile şirket yöneticisinin kullandığı arka ofis (Backoffice) uygulama geliştirdi.Noqnoq'un çözümleri bulutta çalışıyor.
Girişimin kurucularından Zafer Şafak Tokcanlı, geliştirme süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:
Herhangi hazır bir altyapı kullanmadık, tüm çözümler sıfırdan yazıldı. Uygulamanın ilk versiyonunu Bilge Adam’a yazdırdık. Canlı kullanıma çıktıktan sonra geliştirmeye biz devam ettik. Şu an 4 kişilik development ekibimizle kendimiz geliştirmeye devam ediyoruz.
Rakipler ve gelir modeli
Şu an Türkiye'de rakibinin bulunmadığını belirten ekip, küresel pazarda en büyük rakibinin 1.4 milyar dolar değerlemeye ulaşan ABD merkezli Envoy.com olduğunu dile getiriyor.
Noqnoq, müşterilerine aylık yazılım kiralama yöntemi ile hizmet veriyor. Ürünlerin özelliklerine göre fiyatları aylık 69 dolar ila 499 dolar arasında değişiyor.
Girişimin gelecek planları
Girişimin kurucu ortağı Zafer Şafak Tokcanlı girişimin gelecek planlarını şu ifadelerle paylaşıyor:
Mevcut çözümlerimiz olgunlaştı, 1 senedir stabil çalışıyor, sahada saygın müşterilerce kullanılıyor. Aldığımız geri bildirimler çok olumlu. Türkiye pazarında şu an benzer bir ziyaret yönetim sistemi ya da akıllı kargo teslimat sistemi kullanılmıyor.
Ziyaretçilerin beklemeden, kimlik verip kart almasına gerek kalmadan ev sahibini ziyaret edebileceğine inanıyoruz. “İnsansız Resepsiyon” kavramının yaygınlaşacağını düşünüyoruz.
Bu sene Türkiye’deki müşteri sayımızı arttırmayı ve Ürün gamımıza iki temel çözüm olan hot desk ve toplantı odası yönetimini de ekleyerek pandemi sonrası global bir trend olan iş yerleri için hibrid çalışmayı mümkün kılan “Esnek İş Yeri Yönetim Platformu” olmayı hedefliyoruz.
Bu iki konuya ağırlık vermek için 2023 de yatırım arayışına başlayacak. 2023’de Türkiye'de yaygınlaşarak 2024 de globale açılmayı ve MENA bölgesinde hizmet vermeyi planlıyoruz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap