Canon, VR görüntülü görüşme platformu Kokomo'nun detaylarını CES'te paylaştı

Sanal gerçeklik odaklı görüntülü görüşmeler için çok daha gerçekçi bir deneyim vadeden Kokomo; bir Canon kamera, sanal gerçeklik gözlüğü ve akıllı telefon ile birlikte kullanılabiliyor.
Canon, VR görüntülü görüşme platformu Kokomo'nun detaylarını CES'te paylaştı

Fotoğraf ve video dünyasının en köklü firmaları arasında yer alan Canon, geçtiğimiz yıllarda pek çok donanım ürünü ile karşımıza çıkmıştı. Uzun yıllardır sadece donanım ürünleri geliştiren Canon, 5 - 8 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'ta gerçekleşen CES 2023 çerçevesinde yeni ürünlerinin detaylarını paylaştı.

2022 yılının Ocak ayında Kokomo platformunu duyuran Canon, platformun 2022 yılı içinde kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Aradan geçen 1 yılın ardından hala kullanıma sunulmayan Kokomo'nun detayları, CES 2023'te karşımıza çıktı.

Canon tarafından geliştirilen Kokomo platformu, temelinde sanal gerçeklik teknolojisi ile görüntülü görüşmeler yapmanızı sağlayan bir servis olarak hizmet veriyor. Sanal gerçeklik odaklı görüntülü görüşmeler için çok daha gerçekçi bir deneyim vadeden Kokomo; bir Canon kamera, sanal gerçeklik gözlüğü ve akıllı telefon ile birlikte kullanılabiliyor.

Sanal gerçeklik teknolojisi ile gerçekleşen görüntülü görüşmeleri sosyal buluşmalara dönüştüren Kokomo, kullanıcılarına sanal dünyada buluşabilecekleri pek çok farklı lokasyon sunuyor. Kokomo içinde yer alan lokasyonların gerçek lokasyonlar olduğunu ve Canon’un EOS R5 kamerası ile kayıt altına alındıklarını da ekleyelim.

Kokomo'nun mobil uygulaması kullanıcılarının yüzünü detaylı bir şekilde tarayarak gerçekçi avatarlar yaratabiliyor. Yaratılan avatarlar ise Kokomo içinde gerçekleşen görüntülü görüşmelerde kullanılabiliyor. Kokomo'nun zaman içinde yeni lokasyonlar ve özellikler kazanacağını da belirtelim. Kokomo platformu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktamaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.