Visa, İş Bankası ve Asis Elektronik iş birliği ile temassız kartların toplu ulaşımda kullanımı yaygınlaşıyor

Visa, Asis Elektronik ve İş Bankası şehirlerde günlük hayatın önemli bir parçası olan toplu ulaşımda temassız özellikli kartların kabulünü Türkiye’de yaygınlaştırmak üzere iş birliği yaptı.
Visa, İş Bankası ve Asis Elektronik iş birliği ile temassız kartların toplu ulaşımda kullanımı yaygınlaşıyor

Son dönemde birçok şehirde karşımıza çıkan temassız özellikli kartların toplu ulaşım araçlarında elektronik bilet yerine kullanılması, yapılan yeni iş birlikleriyle yaygınlaşmaya başlıyor. Bu kapsamda Visa, İş Bankası ve Asis Elektronik bir araya geldi. 

Uygulamada yurt dışında basılmış olan temassız özellikli kartlar da geçerli olacak

Şimdiden 11 ilde hayata geçen iş birliği kapsamında kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlarla toplu taşıma geçiş ücretinin temassız olarak kolayca ödenebilmesi sağlanıyor. Proje kapsamında ilerleyen dönemlerde bu kolaylığın 40 ilde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Kart kabul altyapısının İş Bankası tarafından sağlandığı uygulamanın hayata geçtiği şehirlerdeki tüketiciler, yalnızca kendi yaşadıkları şehirde geçen bilet veya toplu taşıma biniş kartı kullanmak yerine, cüzdanlarındaki temassız özellikli kartlarla toplu ulaşım araçlarına binebilecek. Uygulamada yurt dışında basılmış olan temassız özellikli kartlar da geçerli olacak.

11 ilde hayata geçti

Visa ve Asis Elektronik iş birliği ile İş Bankası kart kabul altyapısıyla Balıkesir, Elazığ, Eskişehir, Hatay, Kütahya, Malatya, Mersin, Sakarya, Samsun, Van ve Yalova olmak üzere 11 ilde toplu taşıma araçlarında temassız özellikli kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlarla geçişler şimdiden hayata geçti. Uygulamanın diğer illerde de kademeli olarak devreye alınması planlanıyor.

Visa’nın şehirleri daha akıllı ve yaşanabilir kılma vizyonuyla çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirten Visa Güney Avrupa İş Geliştirme Başkanı Jak Telyaz, 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdikleri temassız toplu ulaşım projesinden sonra şimdi de Asis iş birliği ve İş Bankası’nın kart kabul altyapısı ile bu yeniliği şimdiden 11 ilde sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Akıllı şehir ve fintech teknolojileri geliştiren Asis Elektronik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyürek, iş birliğini Türkiye’nin farklı illerinde de genişletme hedefi ve heyecanı içerisinde olduklarının altını çizdi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle ise günlük hayatta hız beklentisinin yüksek olduğu şehir içi ulaşımda, kullanıcıların farklı şehir içi ulaşım kartına sahip olmasına gerek duymayacağı bu yenilikçi deneyimin bir parçası olmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.