Google'ın 2022 yılında tanıttığı 15 ürün ve yenilik

Hem yazılım hem de donanım anlamında pek çok yeni ürün ile karşımıza çıkan Google'ın 2022 yılı içinde tanıttığı ürün ve yeniliklere yakından bakıyoruz.
Google'ın 2022 yılında tanıttığı 15 ürün ve yenilik

Teknoloji ve internet dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Google, 2022 yılında pek çok gelişme ve yenilik ile birlikte karşımıza çıktı. Geçtiğimiz aylarda bulut tabanlı oyun servisi olan Stadia'yı kapatacağını duyuran Google, yıl içinde pek çok yeni ürün ve özelliği de kullanıma sundu.

Bu haberimizde ise Google'ın 2022 yılı içinde tanıttığı ürün ve özelliklere yakından bakıyoruz. Hem yazılım hem de donanım anlamında pek çok yeni ürün ile karşımıza çıkan Google, 2022 yılı içinde akıllı telefon ailesi olan Pixel'in yeni modellerini de tanıttı. Google'ın tanıttığı ürün ve yenilikler arasında akıllı saatlerden kablosuz kulaklıklara, Android 13'ten yeni Chromecast'e kadar pek çok farklı ürün yer alıyor. 

Pixel 7 ve 7 Pro

Pixel akıllı telefon ailesinin en yeni üyeleri olarak karşımıza çıkan Pixel 7 ve 7 Pro, geçtiğimiz yılın Ekim ayında kullanıma sunuldu. Tasarım anlamında oldukça değişen Pixel ailesi, özellikle kamera konusunda oldukça iddialı. Pixel 7 ve 7 Pro modellerinin de kamera ve performans anlamında öne çıkan modeller olduğunu da ekleyelim.

Android 13

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi konumunda bulunan Android, yeni versiyonu olan Android 13 ile birlikte 2022 yılında karşımıza çıktı. Material You isimli bir tasarım anlayışı ile geliştirilen Android 13, sunduğu kişiselleştirme seçenekleri ile ön plana çıkıyor.

Pixel Watch

Kendi telefonlarını üretmeye başlayan Google'ın uzun zamandır bir akıllı saat üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Android dünyasının Apple Watch'ı olması beklenen akıllı saat modeli, nihayet tanıtıldı. Pixel Watch ismi ile birlikte tanıtılan akıllı saat, Google'ın akıllı saat yazılımı olan Wear OS'i kullanıyor.

Pixel Buds Pro

Google'ın ilk kulaklık modelinin Pixel Buds ismi ile 2017 yılının Ekim ayında tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Pixel Buds ailesinin yeni üyesi olarak karşımıza çıkan Google Pixel Buds Pro, daha önce tanıtılan Pixel Buds modelleri ile benzer bir tasarım sunuyor.

Guided Frame

Kamera teknolojileri konusunda oldukça başarılı olan Google, Pixel modelleri için Guided Frame isimli bir kamera özelliği de sundu. Görme engelli veya az gören kişilerin selfie çekmesine yardımcı olmak için tasarlanan Guided Frame, yüksek kontrastlı animasyonlar ve dokunsal geri bildirim ile sesli ipuçlarını birleştirerek kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Photo Unblur

Bir başka kamera özelliği olan Photo Unblur, adından da anlaşılabileceği üzere fotoğraflarda yer alan bulanıkları kaldırmanıza olanak tanıyor. Photo Unblur, galerinizde yer alan ve başka bir telefon ile çekilmiş fotoğraflarda bile çalışabiliyor.

Google Tensor G2

Google'ın Pixel 6 ailesi için kendi işlemcisini geliştirdiğini 2021 yılında sizlere aktarmıştık. Pixel 7 ve 7 Pro modelleri ile birlikte yeni işlemcisi olan Google Tensor G2'yi de duyuran Google, yeni işlemcisi ile birlikte özellikle yapay zeka ve makine öğrenimine odaklanıyor.

Nest Doorbell

Google'ın sıra dışı donanım ürünleri arasında yer alan Nest Doorbell, ikinci nesil ürünü ile karşımıza çıktı. Kablolu. olarak tasarlanan ve bu sayede hiçbir zaman şarj sorunu yaşamayan Nest Doorbell, ev güvenliği odağında oldukça iddialı bir ürün.

Yeni Chromecast

2022 yılında Chromecast'in yeni versiyonunu da tanıtan Google, Chromecast with Google TV ile birlikte Google TV deneyimini bir sonraki seviyeye çıkarmayı hedefliyor. 19 ülke için satışa sunulan yeni Chromecast'in satış fiyatı ise 30 dolar.

Wi-Fi 6E destekli Nest WiFi Pro 

Akıllı ev teknolojileri konusunda pek çok donanım ürünü geliştiren Google, internet sorununa ise Wi-Fi 6E destekli Nest WiFi Pro modeli ile çözüm sağlıyor. Temelinde bir mesh network olarak çalışan Nest WiFi Pro, hızlı bir internet deneyimi vadediyor.

3 yeni Fitbit ürünü

2019 yılın Fitbit'i 2,1 milyar dolar karşılığında satın alan Google, Fitbit markası ile yeni ürünler geliştirmeye de devam ediyor. Google, 2022 yılında Fitbit markası altında Inspire 3, Versa 4 ve Sense 2 isimli 3 yeni model tanıttı.

Gmail tasarım değiştirdi

Günümüzün en çok kullanılan e-posta servisi olan Gmail, 2022 yılında önemli bir tasarım değişikliği yaşadı. Material Design 3 tasarımına geçiş yapan Gmail'in yeni tasarımı geçtiğimiz Haziran ayında varsayılan olarak tüm kullanıcılar için sunuldu.

Çoklu arama

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru konumunda bulunan Google, 2022 yılında yeni bir arama çözümünü daha kullanıcılarına sundu. Multisearch yani çoklu arama isimli yeni özellik, Google Lens ile birlikte çalışarak görsel ve yazılı aramaları bir araya getiriyor.

Earth Engine

Gezegenimizin uydu görüntülerini görselleştirilmesi ve analiz edilmesini sağlayan bir platform olarak ilk olarak 2010 yılında duyurulan Earth Engine, 2022 yılı itibarıyla devletler ve firmaların kullanımına açıldı.

Immersive View

Google'ın Haritalar uygulaması için kullanıma sunulan yeni bir özellik olan Immersive View, haritada yer alan belirli noktaları çok daha gerçekçi bir şekilde görmenize odaklanıyor. Immersive View'un tüm dünyadan 250 farklı noktayı desteklediğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.