Otomatik transkript, alt yazı ve dublajlar oluşturma aracı: Maestra

Video ve ses dosyalarınızı metine dönüştüren Maestra, videolarınız için Türkçe ve yabancı dillerde otomatik olarak alt yazı oluşturuyor. Söz konusu alt yazıları ise dublajlara dönüştürüyor.
Otomatik transkript, alt yazı ve dublajlar oluşturma aracı: Maestra

Maestra, otomatik transkript, alt yazı ve dublajlar oluşturmanızı sağlıyor. Ali Şan Kaya ve Berkay Atatop tarafından kurulan Maestra, ekibin 4 yıllık bir çalışmasının sonucu hayata geçti.

Platform, video ve ses dosyalarınızı metine dönüştürürken, videolarınız içinTürkçe ve yabancı dillerde otomatik olarak alt yazı oluşturuyor. Bununla beraber Maestra'yı kullanarak videolarınıza otomatik olarak Türkçe ve yabancı dillerde dublaj yapmanız mümkün.

Eğer bir transkript oluşturmak istiyorsanız, Maestra'nın Transkriptler sekmesi üzerinden Yeni Transkript butonuna basmanız yeterli. Ardından karşısınıza çıkan ekranda, cihazınızın yanı sıra YouTube, Instagram gibi sosyal ağlardan, Zoom gibi video arama araçlarından ve Dropbox ve Google Drive'dan dosya yükleme işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Dosyayı yüklemeden önce dosyanın dilini belirtmeniz gerektiğini ekleyelim. Ardından video detaylı olarak yazıya dökülmüş oluyor. Maestra 80'den fazla dili destekliyor hatta yaygın olarak kullanılan İngilizce ve İspanyolca gibi dillerin bölgelerine göre aksanlarına da yer veriyor. Eğer transkript hatalıysa, Bul ve Değiştir fonksiyonlarıyla metni güncelleyebiliyorsunuz. 

Dosyada ekip arkadaşlarınızı da yetkilendirmeniz mümkün. Ayrıca dokümanı TXT, Docx ve PDF formatı olarak dışarı aktarabiliyorsunuz.

Alt yazı sekmesine geldiğinizde ise öncelikle alt yazı eklemek istediğiniz videoyu yüklerken, özel sözlük kullanma, yüklendikten sonra otomatik olarak gönderme ve kendi alt yazılarınızı ekleme gibi seçenekler sunuluyor. Videonun dilini ve alt yazıları tercüme etmeyi hedeflediğiniz dili seçerek doğrudan tercüme edilmiş alt yazılara ulaşabiliyorsunuz.  

Aracın sizin için ayarladığı saniye başına karakter hızını değiştirebildiğinizi de ekleyelim. Alt yazıları SRT, SCC, CAP, STL, VTT, TXT ve SBV formatlarında dışa aktarabiliyorsunuz.

Buna ek olarak Dublaja dönüştür butonu üzerinden videolarınıza dublaj eklemeniz de imkan dahilinde. Videodaki her bir konuşmacıya bir seslendirme sanatçısının sesini atayabiliyorsunuz. Üstelik bu seslendirmelerin aksanları da mevcut. 

Sesi sentezle butonuna bastığınızda dublaj, orijinal sesin üstüne getiriliyor. Videodaki her bir cümleyi ve çevirisini kolayca görüntüleyebilirken, cetvelden dublajı takip edebiliyorsunuz. Ayrıca senkronizasyonu takip etmek adına orijinal ses ile Dublaj sesini aynı anda dinleyebileceğinizi de belirtelim. 

Maestra kullanıcılara birbirinden farklı paketler sunuyor. Kullandığın kadar öde paketinde araç saatlik 10 dolar üzerinden ücretlendiriliyor. Premium abonelikte ise ayda saatlik 5 dolar, yıllık kullanıcı başına 19 dolar ve aylık kullanıcı başına 29 dolar fiyatları karşımıza çıkıyor. Maestra'nın Enterprise paketi de mevcut. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.