Migros, Wamo’yu birlikte geliştirdiği Hergele Mobility'ye 2.3 milyon TL yatırım yaptı

Migros, Migros Up ortak inovasyon sürecinde Wamo’yu birlikte geliştirdiği Hergele Mobility girişimine, fon üzerinden 2.3 milyon TL yatırım yaptı. Hergele Mobility’nin değerlemesi 2.55 milyon dolara ulaştı.
Migros, Wamo’yu birlikte geliştirdiği Hergele Mobility'ye 2.3 milyon TL yatırım yaptı

Migros, Migros Up ortak inovasyon sürecinde Wamo’yu birlikte geliştirdiği Hergele Mobility girişimine, fon üzerinden 2.3 milyon TL yatırım yaptı. Yatırım turuna katılan diğer fonlarla birlikte Hergele Mobility’nin değerlemesi 2.55 milyon dolara ulaştı. Migros Up, Migros profesyonelleriyle birlikte girişimcilere yeni teknolojilerini, ürün ve hizmetlerini geliştirme imkanı sunuyor. Ayrıca girişimcilere iş modellerini geliştirmeleri için de gerçek çalışma ortamında test fırsatı veriyor.

Yatırım haberini İTÜ Çekirdek’in Bing Bang 2022 sahnesinde duyuran Migros, bu yatırımla ürün taşıma süreçlerinde çözümler sunan Wamo’nun geliştirme ve ticarileştirme sürecine desteklerini sürdürdü.

Türkiye’de girişimcilik ekosistemine değer katmak amacıyla 2021 yılında kurulan Migros Up, girişimcilere Migros’un güçlü altyapısı, test ortamını kullanma fırsatı ve Migros profesyonelleriyle birlikte çalışma imkanı sunuyor. "Ortak inovasyon" mottosuyla hayata geçirilen Migros Up, bugüne kadar 9 farklı girişimle çeşitli projeler gerçekleştirdi. Girişimler, sıfırdan geliştirdikleri ürün ve hizmetlerini perakende sektöründe deneyimleme imkanı buldu.

Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Tatlıcı, depolamadan lojistiğe kadar birçok farklı alanda otonom teknolojiler üzerine çalıştıklarını; Migros Up’ın ortak inovasyon geliştirme vizyonu ile desteklediği Wamo'nun, Migros’un 10 farklı dağıtım merkezinde kullanıldığını ve aynı anda 3 mağazanın siparişinin toplanabildiğini söyledi. İç lojistikte yüzde 70’e varan verimlilik artışı sağlayan Wamo'nun araç kullanıcısının adım sayısını yüzde 96 azalttığını da söyleyen Tatlıcı, Wamo’nun uluslararası ve ulusal platformlarda patent başvurularını tamamladıklarının altını çizdi.

Wamo’yu farklı şirketlerde kullanılmak üzere global pazara sunmayı hedefleyen Migros, girişimin tanıtımını Consumer Electronics Show (CES) 2023’te tanıtımını yapacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.