2021 yılında fon kuruluşunu tamamlayan Startupfon'un yatırımlarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıl ise toplamda 4 yatırım gerçekleştiren Startupfon, 2022 yılına dair güncel verilerini bizlerle paylaştı. Edindiğimiz bilgilere göre Startupfon, 2022 yılı içinde toplamda 10 girişime yatırım yaptı.
Yatırım yapılan 10 yeni girişim ile birlikte Startupfon portföyündeki girişim sayısı 14'e yükselmiş oldu. Startupfon'un portföyünde Colendi, Hoopt, Artifica, Easycep, Atlas Space, Kunduz, Buy Buddy, Scoutium, EKOS, Neol, Delivers.AI, hedge ve Hirize girişimleri yer alıyor.
Startupfon portföyünde yer alan girişimlerin kadın ortak oranının yüzde 35 olduğunu ve toplamda 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını da ekleyelim. Paylaşılan verilere göre Startupfon, sadece 1 senenin sonunda 2,6 çarpana ulaştı.
Fon'un yatırım yaptığı her 1 dolar karşılığına portföydeki girişimlerin sonraki turlarda 33 dolar değerinde yatırım aldığını da ekleyelim. Startupfon'un 2022 yılında gerçekleştirdiği yatırımlara baktığımızda ise en çok yatırım yapılan sektörler olarak karşımıza fintech, eğitim / platform, nesnelerin interneti, robotik ve Web3 sektörleri çıkıyor.
Startupfon'un yatırımcı istatistiklerine bakıldığında, yatırımcıların yaklaşık yüzde 60’ının İstanbul dışından olduğunu da paylaşalım. 2022 yılında yatırımcılara özel yeni eğitim serisi olan “TechInvestor Academy” etkinlik serisine de başlayan Startupfon'un İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen etkinliklerine 100’den fazla yatırımcı ve potansiyel yatırımcı da katıldı.
Startupfon portföyünde yer alan 6 girişim, Fast Company dergisinin 2022’de yayınladığı “En Başarılı 100 Girişim” listesinde de yer aldı. Listede yer alan girişimler ise Colendi, EasyCep, Buy Buddy, Delivers.ai, Atlas Space ve Kunduz. Startupfon'dan Gülsüm Çıracı ile 2022 yılını değerlendirdiğimiz keyifli bir röportaj da gerçekleştirdik. Röportajımızı önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap