Waze, sürücüleri daha önce trafik kazası yaşanmış yollarla ilgili uyarı veren yeni özelliğini test ediyor

Zamandan, yakıttan tasarruf etmek için gerçek zamanlı trafik ve yol bilgilerini günlük sürüşlerini paylaşan uygulama, sürücü için istatiksel olarak tehlike arz edecek yolları kırmızıyla işaretliyor.
Waze, sürücüleri daha önce trafik kazası yaşanmış yollarla ilgili uyarı veren yeni özelliğini test ediyor

Sosyal trafik/navigasyon uygulaması Waze, sürücüleri daha önce trafik kazası yaşanmış yollarla ilgili uyarı veren yeni özelliğini test ediyor. Zamandan, yakıttan tasarruf etmek için gerçek zamanlı trafik ve yol bilgilerini günlük sürüşlerini paylaşan uygulama, sürücü için istatiksel olarak tehlike arz edecek yolları kırmızıyla işaretliyor. Sürücüye bu konuyla ilgili bildirim gönderiyor. Yeni özellik, şu an için beta aşamasında... 

Gerçek zamanlı trafik bilgisi sunan Waze, Haziran 2013'te Google, tarafından 1 milyar dolara satın alınmıştı. Google 1.03 milyar nakit ödeme yaparken, 100 milyon dolarlık bir tutar da Waze çalışanlarına (performanslarına göre) dağıtılacağı açıklanmıştı. Bu satın alma o dönem Google'un Yandex ile yeni bir cephede daha karşı karşıya gelmesi olarak yorumlanmıştı.

İki yıl sonra satın aldığı, kitle kaynaklı trafik durum/navigasyon uygulaması Waze üzerinden araç paylaşım servisi vermeye başlayacağı haberi gündeme düştü. O dönem gelişmeyi doğrulayan Waze, Reuters'a  yolcululuk paylaşım konseptini kapalı betada deneyeceklerini söylemişti.

Şubat 2016'da Ridewith veya yeni adıyla Waze Rider, aynı rotayı kullanacak araç sahipleriyle aracı olmayan kişileri buluşturan bir uygulama olarak piyasaya sürüldü. Diğer yolculuk paylaşım uygulamaları gibi hem trafik yoğunluğunu hem de yakıt sarfiyatını azaltmayı hedeflediği açıklandı. Bu gelişme, 2010'lu yılların ortasında Google için hem gelir tarafında hem de navigasyon uygulamasının yaygınlaşması açısından büyük önem taşıyan bir durumdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.