Yapay zeka yardımıyla metin komutlarını kullanarak lisanslı görseller üreten girişim: Poly

Poly, metin komutları ile lisanslı, stok içerikler üretilmesini sağlıyor ve tasarımcıların saniyeler içinde tek bir metin komutuyla sınırsız bir şekilde özelleştirilebilir, ticari lisanslı tasarım varlıkları oluşturmasına olanak tanıyor.
Yapay zeka yardımıyla metin komutlarını kullanarak lisanslı görseller üreten girişim: Poly

Son dönemde yapay zekaya olan ilginin yanı sıra, bu alanda hayata geçirilen girişimler de bir hayli artmış durumda. Bu kapsamda karşımıza çıkan bir girişim de Poly. Y Combinator mezunu Poly, yapay zeka odaklı bir girişim. Platform, metin komutları ile lisanslı, stok içerikler üretilmesini sağlıyor ve tasarımcıların saniyeler içinde tek bir metin komutuyla sınırsız bir şekilde özelleştirilebilir, ticari lisanslı tasarım varlıkları oluşturmasına olanak tanıyor. Kısacası stok içerik oluşturuculuğunu yapay zeka ile dijitalleştiriyor. 

Abhay Agarwal ve Sam Young tarafından kurulan Poly'nin planlanan web tabanlı paketindeki ilk aracı, fiziksel tabanlı işleme haritalarıyla üç boyutlu dokular oluşturuyor. Modellemede, fiziksel tabanlı işleme, görüntüleri gerçek dünyadaki ışık akışını taklit edecek şekilde oluşturmayı amaçlayan bir tekniği ifade ediyor.

Tasarımcılar, Poly ile bir dokuyu tanımlayabiliyor ve isteğe bağlı olarak, üç boyutlu modeller oluşturmak için oluşturulan dokuları elde etme konusunda bir referans görüntü sağlayabiliyor. Modeller, özelleştirilebilir çözünürlüklerde geliyor. Bu modeller, genellikle oyun geliştirmede üç boyutlu nesnelerin yüzeylerine hacim, derinlik ve ayrıntı eklemek için kullanılan haritalar olarak karşımıza çıkıyor. 

Ürünü denediğimde kullanımının oldukça kolay olduğunu görüyorum. Tek yapmanız gereken, boş bir sayfa açıp istediğiniz görseli yazı ile betimlemeniz. Örneğin; "kahverengi toprak üzerinde yeşil süet top" yazdığımda saniyeler içinde istediğim görselin oluşturulduğunu gördüm. Hatta tek bir görsel değil, birden çok görsel karşıma çıktı. Üstelik görseller, benim hayal gücümün de ötesinde, daha iyi görsellerdi. 

Şirketin kurucu ortaklarından Abhay Agarwal, şiddet ve cinsellik içeren görsellerin oluşturulması konusunda Poly'nin denetlendiğini; bu kapsamda dikkatli ve sorumlu bir şekilde ilerlediklerini söylüyor. 

Şirketin rakipleri arasında Hotpot ve Pixela.ai gibi girişimler yer alıyor. Şirket, ilerleyen dönemde üretken yapay zeka hizmetini çizimler, karakterler, ses efektleri ve daha fazlası gibi varlık türlerine genişleterek kendisini diğer girişimlerden farklılaştırmayı hedefliyor.

Poly, kurumsal ortaklıklar, tasarım araçları için premium entegrasyonlar, ticari ve yeniden satış hakları da dahil olmak üzere varlıklara telifsiz erişim için bir abonelik ücreti alarak para kazanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.