Fabrikaların üretim hatlarındaki verimliliği artıran yapay zeka temelli video analiz platformu Khenda, Diffusion Capital Partners (DCP) ve Koç Topluluğu Şirketleri Birinci Özel Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'ndan 1 milyon dolar tohum yatırım aldı.
DCP VC ve Koç Grubu'nun VC fonundan yapılan yatırım, Khenda'nın büyümesini hızlandırmasına ve erişimini daha fazla pazara genişletmesine yardımcı olacak. Şirket halihazırda ABD, Avrupa ve Asya'daki önde gelen imalat şirketleriyle çalışıyor ve operasyonlarını daha da genişletmeyi hedefliyor.
Khenda, üretimdeki sürekli iyileştirme faaliyetlerini yapay zeka tabanlı video analiz ile dijitalleştiren SaaS platformu geliştiriyor. Yapay zeka, video aracılığıyla üretim süreçlerini otomatik olarak analiz ediyor ve mühendislerin üretimdeki verimliliği artırmak için odaklanması gereken kısımları ortaya çıkartıyor. Khenda'nın patent-pending teknolojisi, çok az veriyle yapay zeka eğitimine olanak tanıyor. Diğer çözümlerin aksine, tamamlanması aylarca süren donanım kurulumuna veya kapsamlı veri toplanmasına gerek olmuyor. Böylece, mühendisler üretimdeki sorunları belirlemek, israfı azaltmak ve süreçlerin verimliliğini artırmak için Khenda'nın platformunu hızlı ve kolay bir şekilde kullanmaya başlayabiliyor.
Khenda’nın teknolojisinden sorumlu Çağkan Ekici, yatırımı DCP ve Koç Grubu'nun VC fonundan aldıkları için mutlu olduğunu; yatırımın teknolojilerini ilerletmeye ve dünya çapında daha fazla üretim tesisinde uygulamaya devam etmelerine yardımcı olacağını söyledi. Khenda’nın operasyonlarından sorumlu kurucu ortağı Aykan Ekici ise DCP ve Koç Grubu'nun VC fonundan bu yatırımı almaktan heyecan duyduklarını; söz konusu yatırımın, daha akıllı ve daha verimli bir üretim endüstrisi vizyonlarını hayata geçirmelerine yardım edeceğini belirtti.
DCP VC’den Alper Karagöz, Khenda'nın büyümesini ve üretim tesislerini iyileştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlarını desteklemekten heyecan duyduklarını açıkladı.
KWORKS Hızlandırma Programı mezunu bir girişim olan Khenda'nın ayrıca, Güney Kore'de 2500'den fazla global girişim arasında düzenlenen, 120 bin dolar nakit ödüllü K-Start-up Grand Challenge 2021'in galibi olduğunu da belirtelim.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap