Google Takvim uygulaması sahte etkinlikler oluşturuyor

Google Takvim kullanıcıları tarafından paylaşılan hata raporlarına göre Google Takvim'in mobil uygulaması, rastgele bir şekilde tüm gün süren ve kullanıcılar tarafından oluşturulmayan etkinlikler oluşturuyor.
Google Takvim uygulaması sahte etkinlikler oluşturuyor

Dünyanın en popüler takvim uygulamaları arasında yer alan Google Takvim ile ilgili gelişmeleri geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Haziran ayında e-posta davetlerinin tasarımı değiştiren Google Takvim, bu kez ise bir hata ile karşımıza çıktı. 

Google Takvim kullanıcıları tarafından paylaşılan hata raporlarına göre Google Takvim'in mobil uygulaması, rastgele bir şekilde tüm gün süren ve kullanıcılar tarafından oluşturulmayan etkinlikler oluşturuyor. Aktarılan raporlara göre söz konusu etkinliklerin içerikleri ise kullanıcıların Gmail mesajlarında yer alan bilgilerden seçiliyor.

Kısacası Google Takvim, kullanıcılarının Gmail mesajlarından seçtiği cümleler ve e-postalar ile birlikte normalde olmayan rastgele etkinlikler oluşturuyor. Kullanıcıların paylaştıkları bilgilere göre teslimat bildirimleri, satın alma makbuzları ve haber bültenleri dahil olmak üzere çeşitli türde e-postalar etkinlik olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Şu an için Google tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Bu hatanın önüne geçmek için tek yapmanız gereken ise Gmail ile Google Takvim arasındaki bağlantıyı sonlandırmak. Google Takvim ayarları içinde "Gmail'den Etkinlikler" isimli bir kısım bulunuyor. 

Gmail'den Etkinlikler'in hemen altında yer alan "Gmail tarafından otomatik olarak oluşturulan etkinlikleri takvimimde göster" seçeneğini kaldırdığınızda ise Gmail ile Google Takvim arasındaki bağlantı da sonlandırılmış oluyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.