2022'nin son çeyreği bitmeden oyun yatırımlarına bakış

Oyun yatırımları, 2022'nin ikinci çeyreğinde 4.9 milyar dolardı, bu sayı üçüncü çeyrekte yaklaşık yüzde 55'lik bir düşüşle 2.2 milyar dolara geriledi. Bu alanda, 2021'in tamamı ile 2022'nin ilk üç çeyreğine göz atıyoruz.
2022'nin son çeyreği bitmeden oyun yatırımlarına bakış

Bir yılın sonuna geldiğimiz şu günlerde, henüz yıllık raporlar açıklanmamış olsa da neredeyse bir yılın analizini yapabilecek konuma geldik. Oyun sektörü, son birkaç senedir daha önce hiç olmadığı kadar parlak bir yıl yaşıyor. Bu alanda yapılan yatırımlar, teknoloji trendlerinin değişmesiyle zaman zaman farklı yönlere kayabiliyor; ancak söylenebilecek en önemli şey, oyun yatırımlarının durmaksızın devam ettiği.

2022'nin en fazla konuşulan başlıkları metaverse, web3 ve blockchain bu sene oyun sektöründe kendine önemli bir alan yakaladı. Bu alanlardaki girişimler artarken, yatırımcılar da ilgisini bu alanlara çevirdi. Özellikle metaverse, web3 ve blockchain'de öne çıkan şirketler aldıkları ve yaptıkları yatırımlarla adlarından söz ettirmeyi başardı. Bunun da haricinde oyun sektörüne ister mobil ister konsol olsun ilgi genel olarak devam ediyor. Ancak kimi zaman bir yılın çeyrekleri arasında dalgalanmalar yaşanabiliyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.