Magic Eden yöneticisi Chris Akhavan: "NFT oyunları, mobil oyunların ilk dönemine benziyor"

NFT pazar yeri Magic Eden'ın chief gaming officer'ı Chris Akhavan,  NFT oyunlarını, mobil oyunların ilk dönemine benzetiyor.
Magic Eden yöneticisi Chris Akhavan:

NFT pazar yeri Magic Eden'ın chief gaming officer'ı Chris Akhavan, NFT oyunlarını, mobil oyunların ilk dönemine benzetiyor. Büyük geleneksel oyun şirketlerinin ilk bir kaç yılda mobil oyunları görmezden geldiğini hatırlatan Akhavan, bu durumun şu anda Activision tarafından sahip olunan King gibi yeni mobil oyun şirketleri için fırsatlar yarattığını söyledi. 

Chris Akhavan, ayrıca bu durumun önemli miktarda karlılık ve büyüme yarattığını da sözlerine ekledi.  Tüm bunlar olurken, büyük oyun şirketlerinin mobil oyunlara uzun dönemli olarak odaklandığını ve rekabet edebilmek adına daha küçük mobil oyun şirketlerini satın almaya başladığını hatırlattı. 

Akhavan sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Biz aynı yolculuğun Web3'de olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl boyunca, yeni Web3 oyun stüdyolarına milyarlarca dolar yatırım yaptı ve ekosistemi yaratma ve fırsatların gerçek yüzünü gösterme konusunda liderlik edecekler, bu da devasa olacak. 

Play-to-Earn odaklı NFT oyun pazarının büyüklüğü 2028 yılına kadar 2,84 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Sanal gerçeklik oyunlarının ise 2024 yılında 3,2 milyar dolar gelir elde edebileceği ön görülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.