Twitter, profillerde diğer sosyal ağlara bağlantı verme yasağından geri adım attı

Twitter, dün akşam diğer sosyal ağları tanıtan bağlantıları yasaklamıştı. Şirket, kullanıcıların diğer sosyal ağlara kullanıcı adı ve bağlantı vermesini yasaklayan politikayı duyuran tweet'leri sildi.
Twitter, profillerde diğer sosyal ağlara bağlantı verme yasağından geri adım attı

Son dönemin en çalkantılı sosyal mecrası Twitter, dün sessiz sedasız bir şekilde yeni bir yasağın sinyallerini vermişti. Platform, diğer sosyal ağları tanıtan bağlantıları yasaklamıştı. Yani Twitter'daki profilinize Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi platformlardan herhangi bir link eklerseniz hesabınızın kapatılmasına kadar gidecek bir süreçle karşı karşıya kalacaktınız. Ancak bu durum çok fazla eleştiri aldı ve platform bu konuda geri adım attı.

Twitter, kullanıcıların diğer sosyal ağlara kullanıcı adı ve bağlantı vermesini yasaklayan politikayı duyuran tweet'leri sildi. Şirket, ayrıca bu kuralları detaylandıran politika sayfasını da sessizce kaldırdı.

Twitter Safety hesabı, kullanıcılara şirketin yalnızca diğer sosyal ağları tanıtmak için kullanılan hesaplar hakkında bir politika oluşturmasının gerekip gerekmediğini soran bir anket başlattı ve şöyle bir paylaşım yaptı: "Diğer sosyal medya platformlarının reklamını yapmak amacıyla mevcut hesapların oluşturulmasını veya kullanılmasını engelleyen bir politikamız olmalı mı?" Buna verilecek yanıtlarla Twitter'ın bu yasağı yeniden getirmesi söz konusu olabilir. Ancak şu anda "Hayır" cevabının bir hayli önde olduğunu söyleyebiliriz.

Twitter, politika değişikliği yaptıktan sonra çok fazla eleştiri ile karşı karşıya kaldı. Bir kullanıcıya yanıt veren Elon Musk, politikanın tek amacı diğer sosyal ağları tanıtmak olan hesapları askıya alacak şekilde ayarlanacağını belirtti. Ancak Twitter'dan bu konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

Şu anda Twitter alternatiflerine ciddi bir talep var ve Twitter belli ki bir şekilde bunun önüne geçmeye çalışıyor. Hatta hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Twitter, Mastodon'un hesabını da askıya almıştı. Ancak şimdi baktığımda bu hesabın açıldığını görüyorum. Twitter'ın bu konularda nasıl bir yol izleyeceğini ise merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.