E-ticaret trafiğinin yüzde 43'ü, Google aramalarından organik olarak geliyor

En büyük online mağazalarının büyük bir kısmının ortak noktası, organik arama yoluyla her gün yeni müşteriler tarafından bulunmaları. Bu noktada arama motoru optimizasyonunun başarısı devreye giriyor.
E-ticaret trafiğinin yüzde 43'ü, Google aramalarından organik olarak geliyor

Pandemi ile artan e-ticarete olan talep, artık geri dönülemez bir seviyeye ulaşmış durumda. E-ticaret, alışveriş yapma şeklimizi tamamen değiştirdi dersek yanılmış olmayız. Zira artık bir mağazaya gittiğimizde, fiziksel olarak almaya karar verdiğimiz ürün için bile kısa bir web araması yaparak online'daki fiyatlarla mağaza fiyatlarını kıyaslıyor; kimi zaman o anda bile fiziksel alışverişten vazgeçerek online alışverişe yöneliyoruz. Durum böyle olunca e-ticaret istatistiklerinde de ilginç veriler karşımıza çıkıyor.

Bugüne kadar e-ticaret beklentileri, trendleri ve rakamları hakkında birçok içerik paylaştık. Ancak e-ticaret ve SEO arasında bağlantıya pek fazla değinmedik. Mesela en büyük online mağazalarının büyük bir kısmının ortak noktasına baktığımızda organik arama yoluyla her gün yeni müşteriler tarafından bulunduklarını görüyoruz. Buna bağlı olarak arama motoru optimizasyonunun, herhangi bir e-ticaret markasının uzun vadeli başarısında hayati bir rol oynayacağını söylemek de mümkün. Gelin, hep birlikte e-ticaret SEO istatistiklerine bir göz atalım.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.