Web3 yetenek pazar yeri talently.app, 600 bin dolar tohum öncesi yatırımı aldı. Yeni nesil işe alım süreçlerine odaklanan talently.app'in geliştirici ekibi ağırlıklı olarak Türkiye'den çıkmış isimlerden oluşuyor.
Talently.app, eski moda özgeçmişleri, doğrulanabilir versiyonları ile değiştirmeyi amaçlıyor. Bu sayede, iş arayanlar ve işe alım uzmanları için işe alım süreçlerini hızlandırırken, özgeçmiş doğrulama sürecini daha güvenilir hale getirmeyi hedefliyor.
Girişimin faaliyet alanı
Mavvi.co kurucusu Barış Taze ve Aditya Garbani tarafından kurulan Talently, cüzdan bağlantısı sayesinde Web3 alanında çalışan profesyonellerin, blokzincir tabanlı bir özgeçmiş oluşturmalarını sağlıyor. Yazılımcıların zincir-üstündeki ayak izlerini takip eden Talently, geliştirdikleri tüm akıllı kontratları, aldıkları dersleri, katıldıkları eğitim ve seminerleri, yazdıkları makaleleri, GitHub aktivitelerini, DeFi aktivitelerini, coin ve NFT bilgilerini, DAO oylamaları gibi önemli bilgileri otomatik ve anlık olarak listeleyebiliyor. Böylece, yeni nesil bir Web3 özgeçmişine, manuel olarak bilgi girişi gerçekleştirmeden saniyeler içerisinde sahip olabiliyorsunuz.
Talently.app profilinizi, cüzdanınızı bağlayarak doğrudan sahiplenebiliyor ve anında size ait olan, kişiselleştirilmiş Web3 özgeçmişinizi görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca Başka profilleri de görüntülemek şu an için mümkün.
Zincir üstü doğrulanmış bir Web3 öz geçmişine baktığımızda kullanıcının 2022'de ENS DAO'da yetki veren kişilerden olduğunu ve oy kullandığını görüyoruz. Kullanıcının OpenSea’de işlem yaptığı ve 60 NFT’ye sahip olduğu da görülmekte. Ayrıca Optimism’den airdrop kazanan kullanıcı, Sushi’deki borç havuzlarına da likidite sağlamış.
Kullanıcının Uniswap’daki işlem yaptığı ve ENS alan adı aldığı da net bir şekilde görülmekte. Bununla beraber, Ethereum ve Avalanche için kod yazdığını görebiliyoruz. Bu da bizlere kullanıcının Solidity bildiğini gösteriyor. Ayrıca kullanıcının RinkeBy ve Fuji test ağlarında çalışmaları olduğunu da görmek mümkün.
Ancak sizin de bildiğiniz gibi Web3 alanında yalnızca teknik roller değil, teknik olmayan roller de aranıyor. Örneğin 2020 yılında pazarlama, yönetim ve IK alanları gibi pozisyonlar Web3 iş ilanlarının yalnızca yüzde 26'sını oluşturmaktaydı, 2021'de ise yüzde 39 olarak öne çıktı. Bu anlamda kullanıcılar Talently ile yine cüzdan bağlantısı kurduktan sonra kendi profillerini oluşturabiliyor. Aynı şekilde deneyimlerin eklenmesi de söz konusu. Deneyim kapsamında unvan ve yetenek gibi detayları da belirtebiliyorsunuz.
Çalışılan kurumların profile manuel olarak eklenmesinin yanı sıra geliştirilen akıllı kontratların da seçilmesi mümkün.
Bir yandan da son donemde iş ilanlarını da listelemeye başlayan talently.app, ürün konusunda geri bildirimler almak için ABD’de faaliyet gösteren büyük bir kripto borsası ile anlaştığını belirtiyor.
Şu an için talently.app, developer relationship manager’lar, blockchain geliştiricisi yetiştiren okullar, boothcamp’ler, chain’ler, hackhaton’lar ile sıcak temas ve etkileşim halinde. Bu sayede doğruladığı ve getirebildiği bilgiler çok zengin ve çeşitli.
Platform şu an Ethereum, Optimism, Binance, Polygon, Avalanche Gnosis zincirlerinden ve POAP, Galaxy101, GitPoap, Mirror, Zapper, Lens gibi protokollerden veriler topluyor ve kişilerin zincir-üstü çalışmalarını başlıklar halinde gösterebiliyor.
Girişimin ekibi
Talently.app, deneyimli ekibiyle de dikkat çekiyor. Mavvi.co kurucusu Barış Taze’nin Web3 temalı olarak çıkardığı ilk proje olarak konumlanıyor. Bu noktada Mavvi.co'nun blockchain odaklı çeşitli teknik çözümler sunabilen bir proje evi olduğunu ekleyelim. Yaklaşık 7 yıldır San Francisco’da yaşayan Barış Taze, bu yeni girişimi öncesinde Microsoft, Uber, Carbon Health gibi şirketlerde 15 yılı aşkın bir süre çalıştı.
Diğer kurucu ortak ve iş geliştirmeden sorumlu COO Aditya Garbani ise Harvard ve Stanford üniversitelerinden iş geliştirme, finansal yönetim ve organizasyon alanında eğitim almış bir girişimci. Daha önce DiDi’nin Avustralya ve Yeni Zelanda pazarlarına açılmasında rol oynayan Garbani, AB InBev ve SABMiller arasındaki 100 milyar dolarlık birleşmede de görev aldı.
Takımın Bilkent Üniversitesi ağırlıklı diğer yazılımcıları ise Serhat Bezmez, Bartu Atabek, Murat Angın, Emin Adem Buran ve Onur Oruç. Pazarlama görevinin başında ise pandemi döneminde çıkardıkları girişim, online market uygulamaları karşılaştırma servisi deliveri’den tanıdığımız Çiğdem Öztabak.
Gelecek planları
Talently.app kurucusu ve CEO’su Barış Taze, talently.app’deki profiller çoğaldıkça sektöre katma değerli raporlar, istatistikler ve geliştirici davranış izleri de sunabileceklerini belirtiyor. Aynı zamanda Web3’ün, Web3’deki işe alım süreçlerini tamamen değiştireceğini, doğrulanmış bilgilerin bu şekilde gösterilebilmesinin, işe alım süreçlerinde çok önemli bir role sahip olacağının altını çizdi.
Blockzincirin internete yeni bir güven katmanı getirdiği düşünülürse, bu güvenin LinkedIn gibi profesyonel ağlar için ne anlama gelebileceğine kafa yoran kurucular, ileride iş akışlarının da (özellikle DAO’lar için) daha otonom bir hale getirilebileceğini düşünüyorlar. Talently.app'in yakında çıkacak yeni versiyonuyla Web3 dünyasının LinkedIn’i olma yolunda ilerlediğini söyleyebiliriz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap