Uygulamaların yüzde 55'i, kullanıcı verilerini üçüncü taraflarla paylaştığını kabul etti

500 binden fazla indirme alan popüler uygulamalar, daha az popüler uygulamalara kıyasla 6.15 kat daha fazla veri noktası paylaşmakta.
Uygulamaların yüzde 55'i, kullanıcı verilerini üçüncü taraflarla paylaştığını kabul etti

Gizlilik endişeleri, uygulamalarla ilgili yaşadığımız en önemli problemlerden biri. Son dönemde gizlilik konusunda daha sıkı adımlar atılmaya başlanmış olsa da birçok kullanıcı herhangi bir uygulamayı indirip kullanmaya başlamadan önce verilerinin akıbetinin ne olacağını merak etmeye başlıyor. Özellikle Facebook'un, şimdiki adıyla Meta, Cambridge Analytica skandalıyla çok ciddi boyutlara ulaşan veri sızıntıları artık daha kolay önlenebiliyor olsa da yapılan araştırmalar, uygulamaların büyük bir çoğunluğunun veri paylaşmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Söz konusu araştırmalara göre ortaya çıkan en ilginç sonuç, her iki uygulamadan birinin, yani uygulamaların yüzde 55.2'sinin kullanıcı verilerini üçüncü partilerle paylaştığını kabul etmesi. Sosyal medya uygulamaları ortalama 19.18 veri noktası toplamakta. Sosyal medyayı ise 18 veri noktası ile işletme uygulamaları takip etmekte. Alışveriş uygulamalarının da 3. sırada yer aldığını görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.