Webrazzi Fintech 2022'nin "Fintech Ekosisteminde Sinerji Yaratmak" oturumunda öne çıkanlar

Webrazzi Fintech 2022, "Fintech Ekosisteminde Sinerji Yaratmak" oturumu, Webrazzi Yazarı Arden Papuççiyan moderatörlüğünde Visa Fintech İlişkileri Direktörü Onur Çakır, Qumpara Kurucu Ortağı Nihan Gür ve Mono Payment Kurucu Ortağı Hüseyin Mert'in katılımıyla gerçekleşti.
Webrazzi Fintech 2022'nin

2022 yılının son Webrazzi konferansı olan Webrazzi Fintech 2022, "Fintech Ekosisteminde Sinerji Yaratmak" oturumuyla devam ediyor. Oturum Webrazzi Yazarı Arden Papuççiyan moderatörlüğünde Visa Fintech İlişkileri Direktörü Onur Çakır, Qumpara Kurucu Ortağı Nihan Gür ve Mono Payments Kurucu Ortağı Hüseyin Mert'in katılımıyla gerçekleşti.

Papuççiyan, Onur Çakır'a "Visa’nın fintech direktörüsünüz, bize Visa’nın fintech’lerle ilgili çalışmalarından ve Visa İnovasyon Programı’ndan bahseder misiniz?" sorusuyla oturumu başlattı. 

Çakır, "Visa, dünyanın finansal alanda çalışan en büyük teknoloji firması. Finansal kurumlarla çalışıyoruz. Bu anlamda finansal teknoloji firması olarak konumlanıyor. Her ne kadar yeniliğe yatırım yapsak da her yenilikçi adımın firma içinden çıkamayacağını biliyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde yer alan bir girişim, yenilikçilik getirebilir. Bu anlamda lokal pazarları araştıran bir program çıkardık. 

2019 yılında, Hackquarters desteği ile başladı.Visa, fintech'leri finansal ekosisteme entegre etmeyi misyon edindi. Bu; Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'ı kapsayan bir program. Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdik. Temel amacımız Visa'nın çalıştığı kurumlarla bir araya getirmek. Kendi ürettiği çözümlerini bu kurumlara anlatmasını sağlamak. Yurt dışına gitmek isteyenlerin önünü açmak.  Bu dönemde 24 ülkeden 100'den fazla başvuru alındı. Bu girişimlerin 5'i programa dahil edildi. Girişimler, 6 aylık bir süre boyunca mentorlarla birlikte eğitim aldı. Fintech'ler Visa'nın iş ortaklarıyla birebir görüşme şansı yakaladı" diye özetledi.

Qumpara ve Mono Payments, bu girişimler arasında yer alıyor

Arden Papuççiyan, Nihan Gür ve Hüseyin Mert'e "Webrazzi okuyucuları biliyor ama birer cümle ile neler yapıyorsunuz?" diye sordu. Şirketin 5 sene önce kurulduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Qumpara'yı perakende markalarına dijital sadakat ve ödüllendirme platformu olarak tanımlayan Gür, "Kullanıcılarına markaların tekliflerini ileterek alışverişlerinden kazanç elde etmelerini sağlayan Qumpara, alışverişçileri ödüllendirirken markalara da tüketici davranışlarını daha iyi analiz ederek bağlılığı artırma ve bu bağlılık çerçevesinde ilişki kurma fırsatı sunuyor. Dolayısıyla farklı bir yere konumlanıyoruz. Bugüne kadar 300'ün üzerinde tüketim markasına hizmet verdik. 2 milyon üzerinde kullanıcımıza 200 milyon lira üzerinde ödüllendirme sağladık. Markalar için yarattığımız satış etkisi 400 milyon liranın üzerinde..." diye konuştu.

Şirketi bugüne kadar fiziksel ve dijital dünyada bir köprü gibi kurguladıklarını anlattı. Visa İş ortaklarıyla beraber içeriye ödeme çözümlerini entegrasyonuna başladığını söyledi. 

Hüseyin Mert, Mono Payments'in Fintech'ler için çözümler sunduğunu söyledi. “Fintech için fintech” odağıyla Türkiye, İngiltere ve Avrupa'da çeşitli kuruluşlara hizmet verdiğini kaydetti. Şirketi Elektronik para, ödeme kuruluşları, dijital bankalar, diğer finansal kurumlar ve e-ticaret platformları özelinde tek bir dijital platform üzerinden hepsi bir arada "no code" fintech çözümü olarak tanımladı. "Kendi mobil uygulamasını çıkaran kendi şirketler grubuna ödeme sistemi platformunu kurmak istediğinde teknik ve regülasyon tarafında ihtiyaçlara çözüm buluyoruz" diyerek özetledi. Bu program sayesinde odağını yurt dışına kaydırdıklarını belirtti. 

Onur Çakır, bugüne kadar programa katılan, mezun olan fintech’ler hangi somut kazanımlarla ayrıldıklarını anlattı. Hüseyin Mert, Mono Payments'ın Visa İnovasyon Programı’nın şirket için katkılarını gelecek için vizyon ve hedeflerini dile getirdi Mert, "Visa bize bir platform sağladı. Enable firmalar da müşteriler ve iş ortakları olarak gördüğümüz kişi ve kurumlarla tanıştık. Bu desteği ve gücü uluslararası platformlarda kullanacağız" diye konuştu. 

Nihan Gür, Qumpara'nın Visa İnovasyon Programı’nın kendilerine katkılarını gelecek için vizyon ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Bunun onlar için oldukça uygun bir program olduğunu belirtti. Gerek Visa iş birlikleri gerek yurt dışı açılımındaki ihtiyaçları gidermek adına faydalı olduğunu söyledi. Azerbaycan'da ve Almanya'da faaliyet göstermeye başladıklarını ve bir yatırım süreçlerinde olduğunu söyledi. İngiltere'de şirket kurumunu yaptıklarını kaydetti. 

Oturum, "Visa İnovasyon Programı’nın yakın geleceğinde ne gibi çalışmalar yenilikler bizi bekliyor?" sorusuyla devam etti. Çakır, programın girişimcileri motive ettiğini söyleyerek sözlerine bu programın İspanya'ya da açıldığını ifade etti. Yani Visa İnovasyon Programı, Türkiye'ye özel yerel bir programdan Avrupa çapında bir programa dönüştüğünü ifade etti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.