eLogo Genel Müdürü Başak Kural, finans ekosisteminin geleceğine dair ipuçları paylaştı

Webrazzi Fintech 2022'de eLogo Genel Müdürü Başak Kural, "Finans Ekosisteminin Geleceğine Bakış" sunumuyla sahnedeydi. 
eLogo Genel Müdürü Başak Kural, finans ekosisteminin geleceğine dair ipuçları paylaştı

Webrazzi Fintech 2022, hem Wyndham Grand İstanbul Levent'te fiziksel olarak hem de online'da son hızıyla devam ediyor. Konferansımızda eLogo Genel Müdürü Başak Kural, "Finans Ekosisteminin Geleceğine Bakış" sunumuyla sahnedeydi. 

2023’e yaklaşırken, dünyada bankacılık işlemlerinin neredeyse yarısı banka dışı kanallar aracılığıyla yapılıyor. Dünyada bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan 1,4 milyarlık bir nüfus var. Türkiye'de 15 yaş ve üzerinde olan bireylerin, yaklaşık yüzde 31’inin bir banka hesabı bulunmuyor.

Son yıllarda en çok konuşulan trendlerden biri: Gömülü finans

Başak Kural, bütün platformların bu dönemde iç içe girdiğini, finansçı olmayanların finans üzerine çalışmaya başladığını gördüklerini söyledi. Son yıllarda en çok konuşulan trendlerden birinin ise gömülü finans olduğunu belirtti. Artık, geçmişte hepimizin "her işi kendimiz yaparız" bakış açısından farklı yere gidildiğini, kim neyi iyi yapıyorsa onların bir araya gelmeye başladığını sözlerine ekledi. Ayrıca bugün dünyanın en büyük bankalarının yaklaşık 7 trilyon olarak değeri 2030'a kadar büyük bir kısmı gömülü tarafa geçeceğinin altını çizdi.

Fintech ekosistemine baktığımızda son yıllarda tekrar finansman ihtiyacına dönüldü. Bu sene, eLogo'dan 1 milyon faturanın geçeceği bilgisi paylaşıldı. Kural, eLogo ile ihtiyaçların doğru zamanda görülüp tespit edildiğini ve dataların bu sayede anlamlandırıldığını açıkladı.

Kural'ın açıklamalarına göre geçmişin geleneksel dikey yapıları, yerini birbiriyle iş birliği yapan yatay bir ekosisteme bırakıyor. Gömülü finansın servis bankacılığıyla birlikte çektiği yatırımlar 2021 yılında bir önceki seneye kıyasla üç katına yükseldi.

Ödeme sistemleri üzerine toplamda 225 fintech mevcut

Ödeme sistemleri üzerine toplamda 225 fintech mevcut. Sayı olarak kendisine en yakın olan kripto para ve bankacılık fintech'lerinin neredeyse 3 katı büyüklükte. eLogo, çözümleri servis modeli üzerinden geliştirerek Logo ERP çözümler, İşbaşı, Non-Logo yazılım ve çözümler üzerinde konumlandırıyor. Böylece müşterilerine ek eforlar yaratmıyor ve katma değerini artıyor. Aynı zamanda data havuzunu genişletmeye devam ediyor ve B2B dünyadaki tüm segmentlere hitap edebiliyor.

eLogo, müşterilerine iki şekilde değer sağlayan fintech çözümleri sunabiliyor: Deneyimi iyileştiren, operasyonel süreçleri ortadan kaldıran ve verimlilik sağlayan çözümler ve datadan değer üreten çözümler. Bu çerçeveyi 4 odak alanı ile dolduruyor: Açık bankacılık, Servis bankacılığı (BAAS), Tahsilat çözümleri, Finansman çözümleri.

2022 yılında global yatırımlarda bir gerileme görülürken, B2B fintech pazarında büyüme devam etti. Bu data bize gösteriyor ki globalde geleceğe yönelik ekonomik ve sosyolojik gelişmeler, işletmelerde verimlilik ihtiyacını artırıyor ve bu alanda ürün, servis geliştiren firmalara bir fırsat görünüyor.

Regülasyonların kaldıraç etkisi ve B2B ihtiyacıyla global yatırımlar geriledi

Başak Kural, bunlar hayal edilirken regülasyonların kaldıraç etkisi ve B2B ihtiyacıyla global yatırımların gerilediğini; yeni ürün ve servislerin hayatımıza daha hızlı gireceğini söyledi. Kural, hem ödeme tarafında hem de verinin paraya dönmesi bazında ortaya çıkacak birçok servis olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.