Alternatif SuperApp CEO'su Zeynel Enes Mirza, KOBİ'lere sundukları finansal çözümleri anlattı

Alternatif SuperApp CEO'su Zeynel Enes Mirza, "Yeni Nesil Fintekler: Kobiler" adlı sunumuyla Webrazzi Fintech 2022 sahnesindeydi.
Alternatif SuperApp CEO'su Zeynel Enes Mirza, KOBİ'lere sundukları finansal çözümleri anlattı

Yılın son Webrazzi konferansı Webrazzi Fintech 2022'nin ikinci yarısı başladı. Gün içinde geleceğin finansal hizmetlerinden hemen al sonra öde trendlerine, değer yaratmaktan fintech dünyasındaki yatırımlara birçok konu gündemimizdeydi. Gün devam ederken, Alternatif SuperApp CEO'su Zeynel Enes Mirza da "Yeni Nesil Fintekler: Kobiler" adlı sunumuyla sahnedeydi. 

Ülkelerin kalkınmasında KOBİ'lerin rolü büyük

Zeynel Enes Mirza, ülkelerin kalkınmasında KOBİ'lerin ciddi bir önemi olduğunu ve özellikle pandeminden sonra KOBİ'lerin dijitalleşmesinin olmazsa olmaz bir hale dönüştüğünü söyledi. Mirza, bununla birlikte KOBİ'lerin dijitalleşmesinde bazı engeller bulunduğunu da sözlerine ekledi. 

KOBİ'lerin sahada yaşadığı problemler

Mirza, Viyana Kahvesi işletmesi örneğini verdi. Mirza'nın söylediklerine göre Viyana Kahvesi, kaliteye ve iletişime önem veren bir marka. Sosyal medyada çok takipçisi var, ancak sosyal medyada takipçisi çok olsa da offline'da kullanıcıya ekstra bir şey sunamıyordu. Eğlence sektörü de sadakatin yüksek olduğu bir sektör. Paylaşılanlara göre bu sektörün en önemli problemi de gişe problemi. Zira gişelerde uzun kuyruklar oluşuyor ve bu da ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Bu işletmelerdeki kartlar da maliyetli ve takibi zor. Bir diğer sektör de üniversiteler. Üniversitelerdeki temel problem ise altyapı eksikliği nedeniyle indirimli ya da indirimsiz ödemelerin takip edilemiyor olması. Bunların hepsi KOBİ'lerin sahada yaşadığı ve Alternatif SuperApp'in gördüğü problemler.

Yaşanan problemlerin çözümü

Peki, Alternatif SuperApp bu problemleri nasıl çözüyor? Örneğin; Viyana Kahvesi gibi işletmeler, 2 ila 4 hafta arasında sağlanan altyapı ile panellerden müşteri dataları takip edilebiliyor, buna göre aksiyon alınabiliyor. Eğlence sektöründe müşteri gişeye gitmeden uygulama üzerinden yükleme yapabiliyor. 2023 yılında bu sektörde agresif büyüme sağlamak istiyorlar. Üniversitelerde ise hem dijitalde ödeme yapılabiliyor hem de indirimli ve indirimsiz harcamalar gözlemlenebiliyor. 

Alternatif SuperApp, finansal ve finansal olmayan ürünleri KOBİ'lerle buluşturan bir platform ve bu işi partnerleriyle birlikte gerçekleştiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.