Adjust Türkiye Solutions Consultant Emre Kaplan: "Fintech uygulamaları yeni kullanıcı kazanımında Z jenerasyonunu nasıl ikna edebilir?"

Z kuşağı gelirlerinin tasarruf oranı yüzde 33 iken, Z kuşağının toplam birikimi ise 360 milyar dolar. Emre Kaplan'ın aktardıklarına göre, Z kuşağını ikna etmek için kullanıcıların karakteristik özelliklerine uygun çözümler geliştirilmeli.
Adjust Türkiye Solutions Consultant Emre Kaplan:

Türkiye'nin lider Fintech konferansı Webrazzi Fintech 2022 bugün, Disrupt, Grow ve Academy olmak üzere 3 salonda katılımcılar ile buluşuyor. Webrazzi Fintech 2022'de Adjust Türkiye Solution Consultant Emre Kaplan "Fintech uygulamaları yeni kullanıcı kazanımında Z jenerasyonunu nasıl ikna edebilir?" başlıklı sunumuyla sahnedeydi. 

Z Kuşağı, Fintech için neden bu kadar değerli?

Emre Kaplan'ın aktardığı verilere göre, pandemi başından beri Z kuşağının finans uygulamalarında geçirdiği süre artışı yüzde 102 iken, yatırım uygulamalarında geçirdiği süre artışı yüzde 127 olarak öne çıkıyor. Kaplan kullanım oranlarına dair Kriptonun altın zamanları vurgusu da yaptı. 

Verilere göre, dijital ödemeler için en popüler yöntemin mobil cihazlar olduğunu düşünenler yüzde 60, 18-24 yaş arası yatırım yapanlar yüzde 62, yatırımlarını mobil cihazlar üzerinden yönetenler yüzde 57

Sunumda yer alan verilere göre, Z kuşağı gelirlerinin tasarruf oranı yüzde 33 iken, Z kuşağının toplam birikimi ise 360 milyar dolar. Bu neslin en yaşlısı 25 yaşında olduğuna dikkat çeken Kaplan, Fintech uygulamaları için göz ardı edilemez bir kitle olduğunu söyledi.

 Z kuşağı nasıl ikna edilebilir?

Kaplan'ın aktardıklarına göre, Z kuşağını ikna etmek için kullanıcıların karakteristik özelliklerine uygun çözümler geliştirilmeli. Bu anlamda Emre Kaplan, kişiselleştirilmiş deneyimin önemine dikkat çekti. Kaplan kullanıcıyı tanımak ve ona uygun çözümler sunmanın önemini de gündeme getirdi.

Kaplan, ayrıca finansal eğitim ve tavsiyeler kapsamında veriler paylaştı. Z kuşağında kişisel finansal zorlukları sebebiyle stres yaşayanlar yüzde 74 seviyesinde. Z kuşağının X kuşağı yetişkinlere göre sosyal medyadan tavsiye alma oranı 5 kat daha fazla. Kaplan, Fintech'lerin bütçeleme, yatırım tavsiyeleri ve oyunlaştırılmış eğitimlerle Z kuşağındaki güvenilirlik ve bağlılığı artıracağını belirtti. 

Çözümler kapsamında Fin-fluencerlar, alternatif ödeme yöntemleri ve sürdürülebilirlik faktörlerini paylaştı.  Fin-Fluencerlar'ın ürettiği içeriklerde basitleştirilmiş ve aksiyon alınabilir öneriler sunmasından söz eden Kaplan, Infleuncer'ları e-ticaret kadar artık fintech alanında da önemli bir kanal olarak görmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif ödeme yöntemleri konusunda Z kuşağının kredi kartı kullanımının yüzde 27 seviyesindeyken,  Apple Pay kullanımında yüzde 44'e ulaşıldığını ifade etti. Buna ek olarak Debit kart, P2P ve BNPL çözümlerinin kullanıcılara kendini daha modern ve akıllı hissettirdiğini sözlerine ekledi. 

Z kuşağının sürdürülebilirlik konusunu dikkate aldığını belirten Kaplan, bu alan yatırım yapmanın, sürdürülebilirlik özelliklerini öne çıkarmanın önemini dile getirdi. Kaplan, uygulamaların sürdürülebilirliğe katkı sağlayabilecek hale getirilmesini önerdi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.