Trendyol Sanat, GoArt iş birliği ile metaverse sanat galerisini kullanıma sundu

Trendyol tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre şirket, GoArt ile iş birliğine giderek Trendyol Sanat metaverse sanat galerisini kullanıma sundu.
Trendyol Sanat, GoArt iş birliği ile metaverse sanat galerisini kullanıma sundu

Bağımsız sanatçıların ve eserlerinin geniş kitlelerle buluşmasını amaçlayan Trendyol, geçtiğimiz Ocak ayında Trendyol Sanat'ı hayat geçirmişti. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Trendyol, Sanat bölümünü dijitalleştirerek metaverse dünyasına taşıdı.

Trendyol tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre şirket, GoArt ile iş birliğine giderek Trendyol Sanat metaverse sanat galerisini kullanıma sundu. Hatırlatmak gerekirse artırılmış gerçeklik ve metaverse odaklı çözümler geliştiren bir platform olarak karşımıza çıkan GoArt'ı ilk olarak geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık.

Bugün itibarıyla sanatseverlerle buluşacak olan metaverse alanında, Trendyol Sanat’ta yer alan sanatçıların 600’e yakın sanat eseri bulunacak. Trendyol Sanat kullanıcılarının, 3 günde bir değişen sergiler eşliğinde bu alanı gezme imkanı bulacağını da ekleyelim.

Bağımsız sanatçıların avatarlarının da yer aldığı galeri içinde ziyaretçilere, hem sanatçılar hem de eserler hakkında detaylı bilgilere verilecek. Trendyol Sanat içinde heykel gibi 3 boyutlu eserler yer alırken, metaverse mağazasında ise özellikle resimler olacak.

Sanatseverlerin Trendyol Sanat Metaverse sanat galerisini gezebilmeleri için öncelikle GoArt uygulamasını indirmeleri ve hesap oluşturmaları gerekiyor. GoArt uygulamasının hem iOS hem de Android platformlarında yer aldığını da paylaşalım.

Trendyol Sanat ile birlikte kariyerlerinde belli bir olgunluğa gelmiş sanatçılara ve genç yeteneklere kendilerini ifade etme fırsatı sunan Trendyol, 150’den fazla bağımsız sanatçının bine yakın eserini Trendyol Sanat içinde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Trendyol tarafından aktarılan bilgilere göre Trendyol Sanat, 1 yıl içinde 400’e yakın sanat eserini sanatseverler ile buluşturdu.

İrem Yılandil

Trendyol Sanat ile çağdaş sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılmayı amaçladıklarını belirten Trendyol Grubu Pazarlama İletişimi Direktörü İrem Yılandil, kariyerlerinde belli bir olgunluğa gelmiş sanatçıların ve genç yeteneklerin eserlerini milyonlarla buluşturduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketi olarak, özel projelerinden Trendyol Sanat'ı birinci yılında metaverse ile taçlandırdıklarını da paylaşan Yılandil, sanatı metaverse evrenine taşıyarak sanatseverlere farklı bir deneyim yaşatmayı, metaverse evrenine ilgi duyanları da Trendyol Sanat'ta yer alan eserlerle buluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.