Bankacılık müşterilerinin yaklaşık yüzde 72'si, en az bir mobil bankacılık uygulaması kullanıyor

Dijital dönüşümün en fazla hissedildiği alanlardan biri, hiç şüphesiz finans ve bankacılık. Araştırmalara göre birçok mobil bankacılık uygulaması kullanıcısı için fiziksel şubelerin modası geçmiş durumda.
Bankacılık müşterilerinin yaklaşık yüzde 72'si, en az bir mobil bankacılık uygulaması kullanıyor

Dijitalleşme artık hayatın her alanına etki etmiş durumda. İş yapış şekillerinden alışveriş alışkanlıklarına birçok alanda bu değişimi görmek mümkün. Dijital dönüşümün en fazla hissedildiği alanlardan biri de hiç şüphesiz finans ve bankacılık. Zira günümüzde bankaya gidilme oranı, mobil bankacılık uygulamalarının aktif olarak kullanılmasıyla oldukça azaldı. Kişiler artık para yatırma, fatura ödeme, döviz alma gibi birçok işlemi tek tıkla cihazlarından gerçekleştirebiliyor ve bu sayede zaman tasarrufu sağlayabiliyorlar. Yapılan araştırmalar da tam olarak bunu söylüyor.

Araştırmalara göre birçok mobil bankacılık uygulaması kullanıcısı için fiziksel şubelerin modası geçmiş halde. Mobil bankacılık uygulaması kullanıcılarının 5'te 3'ünden fazlası normal bankacılık faaliyetlerinin çoğunu bir mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirdiklerini ve yüzde 41'i ise genellikle bankacılık faaliyetleri için fiziksel bir banka şubesi kullanmaya ihtiyaç duymadıklarını söylüyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.