Akakçe'den ikinci el ürünlere özel pazar yeri: banayeni

Akakçe, tüketiciler için ikinci el alışverişlerini hızlı bir şekilde yapabilecekleri "banayeni" adlı pazar yeri platformunu hayata geçirdi.
Akakçe'den ikinci el ürünlere özel pazar yeri: banayeni

Son dönemde ikinci ele olan talep, hem maddiyat hem de sürdürülebilirlik nedeniyle bir hayli artmış durumda. Hatta daha önce Webrazzi Insights'ta, ikinci el ürün piyasasının 2026'da yüzde 127 oranında büyüyebileceğini sizlere aktarmıştık. Sürdürülebilir ekonomi eğiliminin ve kaynakların doğru kullanımına verilen öneme paralel olarak tüketicilerin ikinci el sektörüne olan ilgisiyle böyle bir büyüme beklendiğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda girişimler ve teknoloji şirketleri de farklı aksiyonlar almaya devam ediyor. 

Fiyat karşılaştırmalı alışveriş sitesi olarak faaliyet gösteren Akakçe de son dönemde bu alanda attığı adımla dikkat çekti. Akakçe, tüketiciler için ikinci el alışverişlerini hızlı bir şekilde yapabilecekleri "banayeni" adlı pazar yeri platformunu hayata geçirdi. banayeni, Akakçe kurucuları Koray Karataş ve Taner Şahin ile, Akakçe yatırımcısı Japon Beenos grubu tarafından İstanbul’da kuruldu.

Satıcılara, satılmak istenen ürünün güncel değerini öneriyor

İkinci el ürünlere özel ilk pazar yeri olma hedefiyle kurulan banayeni, satıcıya ve alıcıya doğru fiyat konusunda bilgilenme fırsatı ve kolaylığı sunuyor. Satıcılara satmak istedikleri ikinci el ürünün tahmini güncel değerini önerip fiyatlandırmayı buna göre yapmasını sağlayan banayeni, alıcılara da satışa sunulan ürünün güncel sıfır fiyatı ve benzer ikinci el ürün fiyatlarını göstererek karşılaştırma yapabilme olanağı sağlıyor. Böylece satıcı doğru fiyatı kolayca belirleyip hızla satabiliyor, alıcı da doğru fiyattan aldığından emin olabiliyor.

Resmi tatiller veya olağanüstü durumlar haricinde, satış işlemi gerçekleştikten ve ürün alıcı tarafından teslim alındıktan sonra 3 gün içinde satıcının ödemesini yapmayı taahhüt eden banayeni, bu sayede satıcılara hem hızlı satış hem de hızlı tahsilat imkanı sunuyor.

Tüm ürünler 19.90 TL karşılığında gönderiliyor

banayeni satıcıları, anlaşmalı kargo firmaları ile, tüm ürünlerini 19,90 TL karşılığında, üstelik bu ödemeyi işlem anında yapmaksızın, Türkiye’nin her yerinden her yerine gönderebiliyorlar. Satıcılara sabit yüzde 6,90 + KDV komisyon dışında, başka hiçbir ad altında herhangi bir ücret, katkı bedeli vs yansıtılmıyor.

Mobil uygulaması 2023'te yayına alınacak

Akakçe kurucusu Koray Karataş, web sitelerinin şimdilik elektronik ürün grubu ile sınırlı olmak üzere yayında olduğunu söyledi. Karataş, 2023 yılının ilk yarısında, mobil uygulamaların da yayına alınacağını belirtti. banayeni Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Angın ise 6 ay gibi bir sürede banayeni’yi hayata geçirdiklerini; şimdi, bir yandan banayeni’yi hızla büyütürken, bir yandan da tüketicilerin ceplerine ve dünyanın ekolojik geleceğine katkıda bulunmak istediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.