Starbucks'ın NFT destekli Web3 sadakat programı Starbucks Odyssey, ilk kullanıcılarına açıldı

Starbucks, Starbucks Odyssey isimli blok zincir tabanlı sadakat programını ve NFT topluluğunu Beta sürümüyle ABD'deki kullanıcıların ilgisine sundu.
Starbucks'ın NFT destekli Web3 sadakat programı Starbucks Odyssey, ilk kullanıcılarına açıldı

Starbucks'ın Rewards uygulamasının Web3 odaklı yeni bir yapıya dönüşeceğini sizlere aktarmıştık. Starbucks, Starbucks Odyssey isimli blok zincir tabanlı sadakat programını ve NFT topluluğunu Beta sürümüyle ABD'deki kullanıcıların ilgisine sundu. Starbucks Odyssey'nin detaylarına birlikte bakalım. 

Starbucks Odyssey'nin sunduğu deneyimler

Şu an için yalnızca test kullanıcıları için görücüye çıkan program, Rewards'tan çok daha kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bildiğiniz üzere Rewards programı, ağırlıklı olarak içecek promosyonlarına odaklanan bir yapıya sahipti. Starbucks Odyssey ise "Journeys" başlığı altında Puzzle'lardan Quiz'lere pek çok interaktif aktivite sunuyor. Ayrıca bu başlık altında izleyebileceğiniz video içerikler de yer alıyor.

Rewards ve Odyssey ilişkisi

Oluşturulan bu aktiviteler kimi zaman Starbucks'taki yeni içecekleri denemeyi de içeriyor. Bu noktada Odyssey'in, Rewards alt yapısıyla ilişkili olması, ödeme ve sadakat yönetimi süreçlerini kolaylaştırıyor. Odyssey sizi fiziksel mağaza deneyimine yönlendirdiğinde, ödeme aşamasına Starbucks Rewards kartınızı da dahil edebiliyorsunuz. Böylece üye puanlarınız Odyssey ile paylaşılmış oluyor. 

Stamps: Starbucks'ın Polygon tabanlı NFT'leri

Odyssey'de 500 puana ulaşan kullanıcılar, Polygon tabanlı NFT olarak konumlanan "Stamps" kazanıyor. Kullanıcılar kazandıkları Stamps ile özel deneyimlerin kapılarını aralıyor. Stamps kapsamında 3 farklı seviyede fayda ve deneyim sunuluyor. En düşük seviyede; sanal eğitimler ya da bir sanatçının dijital ürünlerine erişmek gibi çevrimiçi deneyimler sunuluyor. Puan kazandıkça daha fiziksel deneyimlere erişim imkanı veriliyor. Bu fiziksel deneyimler arasında Starbucks Reserve mağazalarında düzenlenen etkinliklere ya da Starbucks'ın yurt dışındaki özel lokasyonlarına düzenlenen gezilere katılmak da yer alıyor. 

Starbucks Odyssey'e giriş yapmak için davetiye almanız gerekiyor. Ayrıca üyelerin Starbucks Rewards hesabına sahip olması da şart. Kullanıcılar Odyssey'e katıldığında, nadirliklerine bağlı olarak belli bir puan değeri olan NFT'ler kazanıyor. NFT'ler, bahsettiğimiz fiziksel deneyimlere erişim sağlamanın yanı sıra,  2023'te piyasaya sürülecek olan Odyssey pazar yerinde ticarete açılacak.  Odyssey'nin pazar yeri, Nifty Gateway tarafından destekleniyor. Bu noktada kredi kartı ya da online ödeme yöntemleriyle Stamps alınabildiğini de ekleyelim. 

Starbucks şu an için Odyssey'e katılmak için Waitlist'te bekleyen kullanıcı sayısını açıklamamış olsa da, şirket, beklentinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.