Logaritma ile Türkiye'ye açılan Integral Ad Science markalara ve reklamverenlere ne sunuyor? 

Logaritma iş birliğiyle Türkiye'ye açılan Integral Ad Science'ın Netflix ortaklığı, reklam doğrulama teknolojileri ve markalara sunduğu hizmetlere birlikte bakalım.
Logaritma ile Türkiye'ye açılan Integral Ad Science markalara ve reklamverenlere ne sunuyor? 

Reklam teknolojisi şirketi Logaritma  reklamcılık sektöründe 20 yılı aşkın deneyimiyle birbirinden farklı alanları çatısı altında topluyor. Yakın zamanda Sizmek by Amazon ve Financial Times ile beraber global medya temsilciliklerine Integral Ad Science'ı kattı.

Öncelikle Logaritma'dan biraz bahsedelim. Ekin İlyasoğlu ve Fatih Muslu tarafından kurulan Logaritma şu an Amazon’un sahip olduğu medya planlama ajansı çözüm ortağı olarak piyasada Sizmek adı ile yer alan adserver'ın Türkiye yetkili satış ve servis ofisi. Ayrıca Financial Times gazetesinin ve tüm dijital mecralarının reklam satış yetkilisi olarak konumlanıyor. Son olarak reklamda sahtecilikle savaşan ve cookieless dönem için önem taşıyan Integral Ad Science ile reklam sektörüne hizmet vermeye devam ediyor.

Integral Ad Science'ın hizmetlerine, markalar için sunduğu faydalara ve reklam güvenliği alanında sunduğu çözümlere birlikte bakalım. 

Integral Ad Science'ın faaliyet alanı ve öne çıkan verileri

Logaritma kurucu ortağı Ekin İlyasoğlu'nun aktardıklarına göre Integral Ad Science'ın (IAS) misyonu, dünyanın önde gelen markaları, yayıncıları ve platformları için dijital medya kalitesinde güven ve şeffaflık için küresel bir ölçüt olmak.

2009 yılında kurulan IAS, 2021 yılında halka arz oldu. New York merkezli şirket, 111 ülkede hizmet veriyor. Şu anda Türkiye dahil, 16 ülkedeki 19 ofisinde 950’den fazla çalışana sahip. Türkçe dahil olmak üzere toplamda 44 dilde içeriği anlamlandırarak çalışıyor. 

IAS; Google, Youtube, Facebook, Tiktok, Twitter, Linkedin ve 2023 itibarı ile başlayacağı duyurulan Netflix ile olduğu gibi, önde gelen medya şirketlerine ölçüm ve doğrulama teknolojilerinde, şirketlere özel, altyapı ve çözümler sunuyor. 

2 bin 100’ün üzerinde global ve lokal reklamvereni, global 6 medya holdinginin tamamı, 9 binin üzerinde medya partneri ile tüm akredite Adserverlarla ve DSP’ler ile uyumlu olarak çalışarak günlük 600 milyarın üzerinde veri transferi gerçekleşmekte. 

Integral Ad Science'ın sunduğu hizmetler 

Şirketin bulut tabanlı teknoloji platformu, kullanıcılara eyleme dönüştürülebilir iç görüler sağlıyor. IAS, bununla beraber masaüstü, mobil, CTV olmak üzere tüm cihazlarda, kanallarda ve formatlarda dijital reklamcılığın bağımsız olarak ölçülmesi ve doğrulanması için çözümler sunuyor. 

Şirketin tescilli ve MRC tarafından akredite edilmiş Quality Impressions® metriği, dijital reklamların bot yerine gerçek bir kişiye sunulduğunu doğrulamak için tasarlandı. Ayrıca Quality Impressions sayesinde, reklamın, ekranın görünür kısmında, marka açısından “güvenli” (Safe) ve “uygun” (Suitable) sayfalarda ve doğru coğrafyada yayınlandığını doğrulanıyor.  

Şirket, reklamverenlerin reklam harcamalarını optimize etmelerine ve tüketici etkileşimini daha iyi ölçmelerine yardımcı oluyor.

Integral Ad Science markalara ve reklamverenlere ne sunuyor? 

IAS ile Viewability, Adfruad ve Adverification ile Brand Safety ve Brand Suitability kavramları her aşamada devreye giriyor.

IAS’in tescilli metrikleri “Quality Impressions” ve “ Total Visibility” ile her bir gösterimin değerini ölçüyor. Ayrıca “Supply Path Optimization “ gibi teknoloji kullanımı da dahil optimizasyon yapıyor, teklif vermeden reklamı değerlemek mümkün oluyor.

Üstelik yayından önce, yayın sırasında ve yayın sonunda tüm bu metrikleri kullanmak; her sitede, ya da Facebook, Google, Youtube gibi platformlarda, tüm adserver ve DSP’lerle entegre olarak, reklamın tüketildiği her cihazda, desktop, mobil, CTV kıyaslama yapmak imkan dahilinde.

Ayrıca farklı DSP’lerdeki kampanyaları birbirleri ile kıyaslamak, optimize etmek gibi çok daha yukarıdan bakarak artık her bir yayını yönetmek mümkün.

Netflix'in reklam destekli modeli ve IAS iş birliği

IAS; şimdiye kadar destek verdiği Google, Youtube, Facebook, Tiktok, Twitter, Linkedin'ın yanı sıra 2023 itibarı ile Netflix ile desteğini başlatacağını açıkladı. 

Bu yeni iş birliği sayesinde Netflix’in reklam yayınlarında reklamverenler, IAS'in Viewability ve IVT (Görüntülenebilirlik ve Geçersiz Trafik) doğrulamasını kullanarak sonuçları değerlendirmek ve pazarlama stratejilerini şekillendirmek için kampanya erişimi ve etkileşimi hakkında bilgi edinebilecek.

Netflix'te IAS doğrulaması, 2023'ün ilk çeyreğinde kullanıma sunulacak. İş birliği kapsamında reklamverenlerin içgörüler aracılığıyla etkileşimi en üst düzeye çıkarmasına ve her gösterimin sayılmasını sağlamasına olanak tanınıyor. IAS reklamverenlere şunları sağlayacak:

  • Netflix envanteri için bağımsız, üçüncü taraf Görüntülenebilirlik ve Geçersiz Trafik raporlaması.
  • Kampanya performansını anlamak ve en yüksek katılım için optimize etmek için trend tanımlama.
  • Performansı anlamak için medya satın alımlarında tutarlı doğrulama.

Ilyasoğlu öncelikle, Netflix'in Dünya Çapında Reklamcılık Başkanı Jeremi Gorman'ın ve IAS CEO'su Lisa Utzschneider'in  IAS'in, Netflix'in yeni reklam destekli katmanı için doğrulama ortaklarından biri olacağına dair açıklamasını hatırlatıyor. Sonrasında platformun Netflix iş birliği ve TikTok desteği hakkında şu yorumu yapıyor:

Netflix büyük heyecan tabii. Gerçi bana sorarsanız bir önceki aşamada TikTok da büyük heyecan. O alanlar markaların güvenliği için, temiz reklam için önemli yerler. Connected TV (CTV)’de IAS çok iddialı. Özellikle mobilin yüksekliği ve sosyal medyadaki Tiktok yükselişi ile beraber önümüzdeki yıllar CTV yılları olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.