Emlak ve inşaat odaklı kredi platformu Setpoint, Andreessen Horowitz liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı

Platform, fonlama yaşam döngüsünü otomatize ediyor. Bu sayede inşaat projeleri için sermaye ihtiyaçlarını yönetmek kolay hale geliyor. 
Emlak ve inşaat odaklı kredi platformu Setpoint, Andreessen Horowitz liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı

Emlak odaklı kredi platformu Setpoint, A serisi yatırım turunda Andreessen Horowitz liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Stonecroft, 75andSunny, Fifth Wall, 645 Ventures, NextView Ventures, LiveOak Venture Partners, Vesta Ventures veATX Venture Partners katılım gösterdi.

Bu arada Setpoint, yaklaşık altı ay önce tohum turunu 5.5 milyon dolar ile kapattı. Ayrıca girişimin, nakit akımına dayalı finansmanın menkul kıymet ihracıyla sağlanması yoluyla 150 milyon doları garanti altına aldığını ekleyelim.

Girişim yatırımcıları arasında Zillow kurucusu Spencer Rascoff, 8VC’den Joe Lonsdale, Betterment kurucusu Jon Stein, NextView Ventures, Capital Factory ve Wild Basin Investments da yer almakta. 

Girişimin faaliyet alanı 

Ben Rubenstein, Stuart Wall ve Michael Lam tarafından kurulan Setpoint, emlak odaklı bir kredi platformu olarak öne çıkıyor. Platform, fonlama yaşam döngüsünü otomatize ediyor. Bu sayede inşaat projelerini geliştirenler için sermaye ihtiyaçlarını yönetmek kolay hale geliyor. 

Platformun sunduğu hizmet ve ürünleri arasında teminat yönetimi, ayrıntılı durum tespiti, hesaplama hizmetleri portfolyo yönetimi ve değerleme yönetimi yer alıyor. Girişimin müşterileri arasında Homeward, Opendoor, Flyhomes ve Houwzer bulunmakta. 

Öne çıkan veriler 

Şimdiye kadar emlak odaklı 2 milyar dolardan fazla işleme ev sahipliği yapan Setpoint, 40'dan fazla eyalete hizmet veriyor. Operasyon yöneticilerinin 24 saatten kısa bir sürede fon bulmasını sağlıyor.

2022'nin 3. çeyreğinde yıldan yıla 13 kat büyüyen girişimin, NRR (net revenue retention) metriği, ilk 5 çeyrekte çeyrek başına yukarı yönlü yüzde 224 olarak öne çıktı. Platformda 2022'de emlak odaklı 25 bin işlem gerçekleşti. Girişim, 2023'te bu metriği 100 bine taşımayı planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.