Instagram, içeriklerinizin neden Keşfet sekmesine çıkmadığını açıklayacak

Profesyonel hesaba sahip kişiler için Hesap Durumu alanına yeni açıklamalar ekleyecek.
Instagram, içeriklerinizin neden Keşfet sekmesine çıkmadığını açıklayacak

Instagram yayınladığı yeni şeffaflık araçları ile içeriklerinizin neden Keşfet sekmesinde yer almadığını açıklayacak. Profesyonel hesaba sahip kişiler için Hesap Durumu alanına yeni açıklamalar ekleyecek. Bu açıklamalar sayesinde kullanıcılar, içeriklerinin takipçiler dışındaki Instagram kullanıcılarına önerilip önerilmeyeceğini anlayabilecek. 

Bu noktada söz konusu öneriler sayesinde Keşfet, Reels ve Akış'ta daha fazla kullanıcıya erişebildiğinizi belirtelim. Eğer hesabınız, takipçiler dışındaki Instagram kullanıcılarına önerilmeye uygun değilse, örnek bir içerik üzerinden Instagram'ın önerileri için hangi temel standartları karşılamadığınız belirtilecek. 

Aynı şekilde Topluluk kurallarını ihlal eden içerikleriniz mevcut ise bunları da aynı alanda görebileceksiniz. Kullanıcılar, Öneri Standartlarına uymayan içeriklerini kaldırarak, hesaplarının ve içeriklerinin daha fazla görünürlüğe kavuşmasını sağlayabilecek.

Hesap Durumu'na Ayarlar üzerinden Hesap seçeneğine dokunarak erişmeniz mümkün. 

Adam Mosseri de paylaştığı bir gönderi ile bu yeni özelliğin nasıl işlediğini detaylandırdı. Bu yeni güncellemeyle birlikte içerik üreticilerinin daha geniş kitlelere ulaşması sağlanırken, Instagram'ın moderasyon süreçleri de şeffaflık kazanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.