SPONSORLU

Paynet'in Odağında Kadınlar ve Genç Yetenekler Var

Paynet, 20 yılı aşkın sektör tecrübesiyle, farklı sektörlerde faaliyet gösteren, 30.000’den fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştiren lider ve Merkez Bankası lisanslı bir finansal teknoloji şirketi. Bünyesinde Paynet Ödeme Teknoloji Şirketini de bulunduran Arena Grup İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Günışığı Geçgil, insan kaynağı yönetiminde çalışan mutluluğu odaklı yönetim anlayışıyla fark yaratıyor. Geçgil, yeni terfide kadın oranının yüzde 57’ye ulaştığını açıklıyor.
Paynet'in Odağında Kadınlar ve Genç Yetenekler Var

Paynet, Türkiye’nin önde gelen finansal teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Genç ve dinamik bir ekibe sahip olan Paynet’te tüm çalışanlar kendilerini açıkça ifade edebiliyor, farklı bilgi ve becerilerini işlerini en iyi şekilde yapabilmek için ortaya koyuyor.

Paynet İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Günışığı Geçgil, “Birbirimizden öğrenerek tüm ekibin birlikte geliştiği sürekli gelişim odağında olan bir çalışma kültürümüz var. İnsan kaynağı yönetiminde çalışan mutluluğu odaklıyız! Hep birlikte ortak şirket hedefine koşup, başarılarımızı birlikte kutlarız” diyor.

Paynet’te bugünlerdeki en önemli gelişme ise yeni terfide kadın oranının erkek oranını geçmesi. Teknoloji sektöründe kadın çalışan ve kadın yönetici oranları ne yazık ki yüzde 10-20 bandını geçemiyor. Geçgil, Paynet’te her seviyede kadın istihdam oranının sektör ortalamasının üzerinde olduğunu söylüyor. Bununla birlikte çalışanların şirket içinde kendini geliştirmeleri, yeni rollere geçerek ya da liderlik rollerinde ilerleyerek gelişimleri de destekleniyor. Geçgil, 2021 yılı içinde Paynet’teki tüm liderlerle başlattıkları ‘Liderlik Gelişim Yolculuğu’nda kadın çalışanlarının %50 oranında yer aldığını aktarıyor. Bu yolculukla beraber, Paynet’teki liderleri kendi liderlik potansiyellerini artırma yönünde ekip yönetimi ve hedef yönetimi konularıyla desteklediklerini söylüyor. Geçgil, “2022 yılında da ekiplerimizin yönetimini teslim ettiğimiz rollere terfilerimizde kadın oranı %57 olarak gerçekleşti” diyor.

Değerler Üzerine Kurulu Bir Çalışma Yaşamı

Arena Grup İnsan ve Kültür Genel Müdür
Yardımcısı  Günışığı Geçgil

İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı  Günışığı Geçgil, Paynet’te değerler üzerine bir yaşam inşa ettiklerini söylüyor. Her gün tüm iş süreçlerini tutkuyla geliştirmeye ve her zaman daha iyisini ortaya koyarak Paynet’te yaşamı zenginleştirmeye hep birlikte odaklandıklarını ifade ediyor. Fintech, Türkiye’de son yıllarda gelişen bir sektör. Buna paralel, bu alanda uzmanlarını kendi bünyelerinde yetiştirdiklerini, liderlerini kendi içlerinden seçtiklerini dile getiren Geçgil, şöyle devam ediyor: “Ekiplere ilham veren, yeteneği kendi içinde geliştiren, kapsayıcı aynı zamanda dış dünyayı yakından takip eden bir liderlik anlayışımız var. Uzaktan çalışmanın iş hayatına getirdiği yenilikler ve ihtiyaçların her çalışan için farklılaştığını gözeterek, pandemi sonrasında tek bir çalışma modeli belirlemek yerine, esnek bir çalışma düzenine geçtik. Aylık toplantılarımızda her sese kulak vermek amacıyla açık, samimi, iletişimi destekleyen bir platform sağlıyoruz.”

Paynet’te tüm çalışanların mutluluğu en önemli şirket amaçlarından biri. “Çalışanlarımızın kendilerini rahatlıkla ifade edebildikleri bir çalışma ortamının sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışıyoruz” diye anlatan Geçgil, hem Örgütsel Psikolog ile beraber sorularını hazırladıkları hem sektöre hem de kültürlerine uygun tasarladıkları tamamen anonim bir çalışan deneyimi anketi uygulamalarından bahsediyor. Geçgil, “Paynet’te son 2 yıldır uygulanan bu anket sayesinde yıl içinde güçlü yönlerimizi, odak noktalarımızı ve gelişim alanlarımızı belirleyerek İK stratejilerimize yön veriyoruz. Bunu da şeffafça çalışanlarımızla paylaşıyoruz” diyor.

Odakta Kadınlar ve Gençler Var

Paynet’te yetenek yönetiminde gençler ve kadınlar öncelikli. Genç Yetenek Projesi şirket gündeminin önemli bir maddesi. Geçgil, özellikle şirketin büyüme stratejisine paralel ihtiyaç duyulan yeni becerilerin destekleneceği alanlarda genç yetenekleri geliştirmeye odaklanacaklarını söylüyor. Paynet olarak şirketin kadın çalışanlar tarafından en çok çalışılmak istenen işyeri olması vizyonunu benimsediklerini ifade eden Geçgil, şöyle devam ediyor: “Kadın çalışanların ihtiyaçlarını anlamaya ve deneyimlerini daha da iyileştirmeye odaklı inisiyatifleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Teknolojide insanın kendi potansiyelini keşfetmesini ve fırsat eşitliğini sağlayarak teknoloji ile olan bağlılık ve farkındalığını artırmak ve şu anda sayıca az olan kadınların da Ar-Ge, İnovasyon ve Üretimde yer almasını destekleyerek çeşitliliği sağlamayı amaçlayan Teknolojide Kadın Derneği'nin kurumsal üyesi olarak derneğin proje gruplarına katılımlarımızla destek veriyoruz. Genç kadın öğrencilerin desteklenmesi amacıyla üniversite iş birliği ile hayata geçirilen mentorluk programını yürütüyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.