Sabancı Topluluğu'nun girişimcilik programı Sabancı ARF'e katılan 14 girişim

Sabancı Topluluğu, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) programını hayata geçirdi.
Sabancı Topluluğu'nun girişimcilik programı Sabancı ARF'e katılan 14 girişim

Sabancı Topluluğu, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) programını hayata geçirdi. Topluluk içinden ve dışından erken aşama girişimlere mentorluk, iş birliği ve yatırım desteği sunan Sabancı ARF’ın ilk uygulama dönemi kapsamında, toplam 14 girişim, oryantasyon süreçlerini tamamlayarak eğitim ve mentorluk programlarına başladı.

150 bin dolara kadar Sabancı ARF tohum yatırımı

20 hafta boyunca Sabancı Holding’in İstanbul’daki merkezi Sabancı Center’da, kendilerine özel olarak hazırlanan alanda çalışmalarına devam edecek girişimler, Mart 2023’te düzenlenecek final gününde, projelerini Yatırım Jürisi’ne sunma şansı elde edecek. Değerlendirmesi olumlu sonuçlanan girişimciler, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF tohum yatırımına hak kazanacak.

30 bin dolara kadar nakit destek imkânı

Sabancı ARF’a dahil olan girişimler, alanında uzman danışmanlar ile çalışarak hangi aşamalarda olduklarına göre farklı destek ve mentorluk olanaklarından yararlanıyorlar. Bu danışmanlığa ek olarak Sabancı Topluluğu’nun sahip olduğu network, mekân gibi kaynakları kullanabiliyor; topluluk şirketlerinden başlamak üzere, farklı şirketler ile iş birliği fırsatlarını ilk elden tanışıklık ve yerleştirme ile yakalıyorlar.

Program kapsamında, ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya fatura sayısını artırmak için girişimcilere 30 bin dolara kadar nakit destek imkânı sağlanıyor. 

16 gün içinde 544 başvuru yapıldı

Sabancı Topluluğu çalışanlarının yanı sıra Topluluk dışından da tüm girişimcilere açık olan Sabancı ARF’ın başvuru süreçleri eylül ayında tamamlandı. Girişimciler, Sabancı’nın Topluluk Vaadi ve stratejik öncelikleri doğrultusunda, “Sürdürülebilirlik” eksenini baz alacak şekilde, “yeni ekonomi’ olarak tanımlanan “Dijital Teknolojiler”, “İklim Teknolojileri” ve “İleri Malzeme Teknolojileri” alanlarındaki fikirlerini, yol haritalarıyla birlikte başvuru dosyalarına ekledi.

Bu yıl birincisi düzenlenen programa 16 gün içinde, yüzde 20’si topluluk içinden, yüzde 80’i ise topluluk dışından olmak üzere toplam 544 başvuru yapıldı. Seçilen 14 girişimin yüzde 50’si dijital teknolojiler, yüzde 43’ü iklim teknolojileri, yüzde 7’si ise ileri malzeme teknolojilerine odaklanıyor.

Sabancı ARF programına seçilen girişimler şu şekilde:

Avokadio: Geliştirdiği taşınabilir nefes analiz cihazıyla kullanıcının nefesindeki keton ve amonyak gazlarını ölçer, mobil uygulaması ile kişinin metabolizma verilerine dayalı kişisel beslenme tavsiyeleri almasını sağlıyor.

Blueit: Sanayi ve binalardaki su tüketimini gerçek zamanlı olarak takip edip optimize eden bir donanım ve yazılıma bağlı "Su Yönetim Platformu" geliştiriyor.

BPREG: Bitki lifleri ve termoplastik polimerlerden yüksek performanslı, hafif, geri dönüştürülebilir ve düşük maliyetli biyo-kompozitler geliştiriyor ve üretiyor.

Kozalak: Kendine özgü donanım ve yazılımı ile üretilen Kozalak Yangın Erken Tespit Sistemi ile sensör tabanlı bir örgü ağ sistemi oluştuyor.

Köstebek: Yapay zeka modeli ile geliştirilmiş görsel tanıma sistemi ve rota optimizasyonunu mobil uygulamasına ekleyen Köstebek, yerel ve global pazarda bir e-atık geri dönüşüm mobil uygulamasını oluşturmayı hedefliyor.

Leadport: İşinizi ve müşterilerinizi her yerden yönetmenize yardımcı olan bulut tabanlı mobil bir CRM (Lead Management) uygulaması sunuyor. 

Newky: Araçların iki faktörlü doğrulama ile kullanıcılarını tanımasına imkan sağlayan yeni bir dijital anahtar deneyimi sunuyor.

Phoenix Enerji: Phoenix, özgün paladyum membranı sayesinde tüm gazlardan hidrojen gazını saf bir şekilde ayrıştırabiliyor.

TheClico: Yapay zeka destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrimiçi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak; müşteri beklentilerinin ve ihtiyaçlarının değerlendirilmesine olanak tanıyor.

Re-tech: Şişelerin kullanıcıdan depozito karşılığı geri toplanmasını ve takip edilmesini sağlayan akıllı geri dönüşüm kutuları üretiyor.

Hizmetinle Al: Online alışveriş sonrasındaki satış sonrası hizmetler için iş modeli bağlantısı oluşturan bir platform.

MIOTE: Elektrikli makineleri izleyip anormal durumlarını tespit eden ve sürekli öğrenen yapay zeka destekli bir bakım asistanı.

Kiduttle: Çocukların kurs ve farklı aktivitelere olan ulaşım ihtiyacını güvenli ve konforlu bir biçimde karşılayarak, ebeveynlerin zamanlarını daha verimli geçirmesine yardımcı olan yeni nesil bir ulaşım hizmeti modeli sunuyor.

Garantim Sensin: Ürünlerin garanti süreçlerinin tek platformda takibi ve ürün servislerine kolaylıkla ulaşma olanağı sağlayan dijital bir garanti süreci çözümü.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.