Birinci basamak sağlık hizmeti veren UpStream 140 milyon dolar yatırım aldı

2018 yılında Fergus Hoban tarafından kurulan UpStream, Medicare ve Medicare Advantage sigorta sistemine dahil olan hastalara yönelik klinik destek sunan bir platform olarak tanımlanıyor.
Birinci basamak sağlık hizmeti veren UpStream 140 milyon dolar yatırım aldı

Birinci basamak sağlık hizmeti veren UpStream 140 milyon dolar yatırım aldı. 140 milyon dolarlık tur, Coatue ve Dragoneer tarafından yönetildi. ABD merkezli yatırım turuna Avidity Partners, Define Ventures ve Mubadala katıldı. Toplam yatırım miktarını 185 milyon dolara yükselten şirket, yeni gelen yatırımı iş süreçlerini geliştirmek için kullanacak. 

Birinci basamak sağlık hizmeti koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti olarak ön plana çıkıyor. 2018 yılında Fergus Hoban tarafından kurulan UpStream, Medicare ve Medicare Advantage sigorta sistemine dahil olan hastalara yönelik klinik destek sunan bir platform olarak tanımlanıyor.

Kullanıcılara eczacı, hemşire gibi birinci basamak sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarından oluşan bir ekiple hizmet veriyor. Sağlık kurumlarının çalışma saatleri dışında da acil bir durum söz konusu olduğunda hastalara destek sağlıyor. UpStream'in amacı desteğe ihtiyacı olan hastaları belirlemek ve klinik iş akışlarını iyileştirmek.

Birinci basamak sağlık hizmetinin ABD sağlık sisteminin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten UpStream'in CEO'su Dr. Sanjay Doddamani, bu hizmetin genellikle hedefine ulaşmak için gereken kaynaklardan ve teknolojiden yoksun olduğunu söyleyerek şirketin öneminin altını çizdi. 

ABD, dünyanın en kötü ve en pahalı sağlık sistemine sahip olan ülke olarak biliniyor. Özellikle göçmen ve sigortasız çalışanlar için sağlık hizmetlerine erişim oldukça sıkıntılı. Bu yüzden birinci basamak sağlık hizmeti oldukça önemli. 

Eylül ayında birinci basamak sağlık hizmeti veren Zócalo Health 5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu. Animo, Virtue ve Vamos Ventures tarafından yönetilen tura Cityblock Health CEO'su Toyin Ajayi, melek yatırımcı Freada Kapor Klein, Nikhil Krishnan ve ORDRS CEO'su Erik Ibarra katıldı. ABD merkezli şirket, tohum yatırımı Teksas ve Washington'da faaliyete başlamak için kullanacak.

Amazon Care'in eski iki çalışanı Mariza Hardin ve Erik Cardenas tarafından kurulan şirketin temel amacı ABD'ye göçen Latin kökenli kişilere temel sağlık hizmetlerini erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmek. Uzaktan sağlık hizmeti veren platform aylık ve yıllık abonelik sistemi ile çalışıyor. Girişim, kullanıcıları doktor, hemşire ve terapistlerle eşleştiriyor. Zócalo, kısa süre önce  2022 AWS Healthcare Accelerator'daki 10 katılımcıdan biri olarak gündeme geldi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.