Erken aşama girişimlere odaklanan melek yatırım ağı: Q Angels

Yaklaşık 1 yıl önce kurulan Q Angels Melek Yatırım Ağı, gelecek vadeden ve inovasyona odaklanan ekiplere yatırım yapıyor.
Erken aşama girişimlere odaklanan melek yatırım ağı: Q Angels

Koç Üniversitesi Mezunları Melek Yatırım Ağı olarak karşımıza çıkan Q Angels, Ayşe İnal’ın başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 1 yıl önce kurulan Q Angels Melek Yatırım Ağı, gelecek vadeden ve inovasyona odaklanan ekiplere yatırım yapıyor.

Q Angels tarafından bizimle aktarılan bilgilere göre melek yatırım ağının Koç Holding’in iştirakleri olan Arçelik, Tüpraş, Türk Traktör ve Ford gibi şirketlerle partnerlikleri bulunuyor. Yatırım yaptığı ve yapacağı girişimlere önemli kurumlarla PoC yapma fırsatı sağlayan Q Angels, ilerleyen dönemlerde çeşitli iş birlikleri de gerçekleştirecek.

Q Angels'ın paylaştığı bilgilere göre melek yatırım ağı, sadece Türkiye için değil, aynı zamanda Avrupa, İngiltere ve ABD'de yer alan fonlarla olan iş birliklerini artıracak.

22 üyeden oluşan Q Angels Melek Yatırım Ağı'nın yönetim kurulunda ise Ayşe İnal, Kenan Yılmaz, İhsan Elgin, Albert Krespin ve Egemen Döven var. Q Angels'ın icra komitesinde ise Yahya Ülker, Erkan Ceritoğlu ve Yusuf Emre Yılmaz bulunuyor. Q Angels'ın yönetici direktörlüğünü ise Fatih Öztoprak üstleniyor.

Odağına erken aşama girişimleri alan Q Angels, co-investment opsiyonlarını da değerlendirip daha ileri aşama girişimlere de yatırım yapıyor. İnternet sitesi üzerinden girişim başvurularını kabul eden Q Angels, beğenilen girişimler ile görüşüyor.

Sonrasında ise belirlenen girişimler, ayda bir kez düzenlenen ve tüm yatırımcıların katıldığı Venture Academy’de sunumlar gerçekleştiriyor. Şu an kadar Fizbot, Wiser, Merkle Science ve Macromusic girişimlerine yatırım yapan Q Angels, yakın zamanda yeni bir yatırımını da açıklayacak.

Yatırımlarını artırıp daha çok girişime dokunabilmeyi hedefleyen Q Angels, yurt dışındaki partnerleri ile birlikte daha çok yatırım yapıp global ekosistemde boy göstermek de istiyor. Son olarak Q Angels'ın ayda ortalama 1 girişime yatırım yaparak ilerlemek istediğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.