Twitter, Avrupa Birliği'nin sosyal medya politikalarına uyum konusunda görevli olan Brüksel ofisini kapattı

Financial Times'ın haberine göre Twitter, Belçika'nın Brüksel kentindeki ofisini kapattı. Sosyal medya platformunun Avrupa dijital politika şefleri Julia Mozer ve Dario La Nasa'nın geçen hafta şirketten ayrıldığı bildirildi.
Twitter, Avrupa Birliği'nin sosyal medya politikalarına uyum konusunda görevli olan Brüksel ofisini kapattı

Financial Times'ın haberine göre Twitter, Belçika'nın Brüksel kentindeki ofisini kapattı. Birden fazla kaynağa atıfta bulunan yayın, sosyal medya platformunun Avrupa dijital politika şefleri Julia Mozer ve Dario La Nasa'nın geçen hafta şirketten ayrıldığını bildirdi. Mozer ve La Nasa, Twitter'ın AB'nin geçen hafta yürürlüğe giren dezenformasyon yasasına ve Dijital Hizmetler Yasası'na uyma çabalarına öncülük etmişti.

Konumu nedeniyle Avrupa Birliği siyasetçileriyle ilişkilerde kilit rol oynayan Brüksel ofisindeki diğer dört yönetici toplu işten çıkarmalar kapsamında işten ayrılmış olduğu için ofis şu anda tamamen kapalı. Brüksel ofisi, AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu'nun yakın çevresinde çalışarak Avrupa Birliği dijital politikasına odaklanmıştı. Söz konusu ofis, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) için yeni ve önemli bir gözetim rolü üstlenecekti.

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda şirketin çalışanlarına ültimatom vermiş ve bundan sonra yoğun şekilde çalışılacağını; bu tempoya uymayanların şirketten ayrılmaları gerektiğini söylemişti. Mozer ve La Nasa'nın bu kapsamda işten ayrıldıkları bildirildi. 

Brüksel ofisinin de kapanması, Elon Musk’ın şirketi yönetim biçimine yönelik endişeleri de artırdı. AB’nin Dezenformasyonla Mücadele biriminin sorumlusu Vera Jourova, Twitter’ın bu kadar çok çalışanı kovmasından son derece endişeli olduğunu; dezenformasyonla mücadele ve nefret söyleminin engellenmesi konusunda şu ana kadar iyi bir iş birliği gösteren Twitter’ın bundan sonra da taahhütlerine efektif biçimde uymasını beklediğini sözlerine ekledi.

Twitter, Elon Musk'ın göreve gelmesinden bu yana yığınlar halinde işten çıkarmalar yapmaya devam ediyor. Bu durum nereye kadar gidecek ve sonunda neler olacak, merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.